Ubisoft: ismét egy vezető beosztású távozó, kacsintás a streamelés felé

A szexuális zaklatások miatt megindított belső nyomozás folyamatosan ritkítja a francia cég vezetőségét.

Tommy François az, aki ezúttal távozott a Ubisofttól, miután a helytelen viselkedéssel, zaklatással megvádolták őt is. Az Yves Guillemot vezette cég a Gamesindustry-nak megerősítette egy emailes közleményben, hogy a korábban a szerkesztői és kreatív szolgáltatásokért felelős alelnökük azonnali hatállyal eltávozott a Ubisofttól.

Korábban már írtunk François-ról, mert kényszerszabadságra küldték a nyomozás miatt, úgyhogy a húskampóra már szépen rátették őt is, így csak idő kérdése volt a távozással kapcsolatos bejelentés. (Csodálkozunk, hogy nem rúgták ki őt!) De ezt a lelépősdit a Business Insidernek író Samuel Horti már kitweetelte, mert ő látta a Ubisoft vezérigazgatója által kiküldött belsős emailt, és szerinte a belső nyomozások még tartanak.

A Parsec pedig bejelentette, hogy partneri kapcsolatra lépett a Ubisofttal, hogy a franciák játékainak streamelése jobb alapokra támaszkodjon. Ezek közé tartozik majd az Assassin’s Creed: Valhalla, illetve a Watch Dogs: Legion is. A megállapodás érthető: a Google Stadia és a GeForce Now csak két példa a streamelés terjeszkedésére, és hozzáadhatjuk a Microsoft Project xCloudját is, nem beszélve a Sony PlayStation Now-járól.

Jelenleg erről csak annyit tudunk, hogy a Ubisoft használni fogja a Parsec technológiáját több rendezvény során, továbbá a játékokban több élmény és event is ezt fogja alkalmazni. Stéphanie Perotti, a francia cég online szolgáltatásokért felelős alelnöke örül annak, hogy megállapodtak a Parsec-kel, és szerinte az általuk fejlesztett technológia révén a játékosok új módon is felfedezhetik a videojátékokat, miközben az élmény optimális szinten marad a Ubisofton belüli, illetve a játékosoknak szóló platformokon is.

Még fogalmunk sincs, hogy milyen módon használja majd a Ubisoft a Parsec technológiáját, de nem badarság arra tippelni, hogy a uPlay szolgáltatás errefelé tapogatózhat, hogy így az előfizetők több készüléken is játszhassák a francia cég játékait. Lehet, hogy a következő Ubisoft Forwardon szó lesz erről is.

Forrás: Gamesindustry, GameSpot

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu