DualSense: Hivatalos animált képről derült ki, hogy nem lesz „hátulgombolós” a PS5 kontroller!

Sokan arra számítottak, hogy a DualShock 4-hez nemrég kiadott hátsó gombos kiegészítő a DualSense-en alapból is rajta lesz majd, ám most világossá vált, hogy ez nem lesz így.

Bár még mindig semmi a hír a PlayStation 5 árával, vagy a megjelenési dátummal kapcsolatos információkról, a Sony nemrég érdekes információkat töltött fel a hivatalos PlayStation weboldalra. Egészen konkrétan a PlayStation 5-höz érkező kiegészítőket nézhetjük meg végre egy animált gif segítségével. A legérdekesebb ezek közül a DualSense kontrollere – nemcsak abból a szempontból, hogy végre mi is górcső alá vehetjük, hogy mennyire kis snájdig, hanem egy olyan nagy kérdésről is meggyőződhetünk, amely eddig rendkívüli módon érdekelte a PS-rajongókat. Nemrég történt ugyanis, hogy a Sony egy külön kiegészítőt adott ki a DualShock 4-hez, amely néhány plusz gombbal bővítette az kontrollert. Mivel ez plusz kütyü a generáció vége felé került a boltokba, sokan arra tippeltek, hogy a PS5-nél ár alapból fent lesz a DualSense-en. Most jött sajnos a pofára esés (legalább is azok számára, akik tényleg erre számítottak): az új generációs DS-en ezeknek bizony nyoma sincs.

Hogy ezeket ki mennyire igényli, persze egyedi megítélés (nekem személy szerin egyáltalán nem hiányoznak), lényeg, hogy a Sony a PlayStation 5-höz egy valóban nextgen kontrollert ad. Talán pont emiatt állt el a cég a már megszokott DualShock elnevezéstől, helyette már a DualSense-nek hívják az új kütyüt – jelezve, hogy itt valami másról lesz szó, mint amit eddig megszoktunk.

A gamepad egyik legfontosabb újítása a Haptic Feedback elnevezésű rezgés, amelynek segítségével az eddig ígéretek alapján még azt is meg fogjuk érezni, hogy milyen típusú talajon haladunk vezetünk például egy autóval. A másik lényegesebb elemek az adaptív triggerek, amelyeknél változó erőfeszítést kell tenni különböző tárgyak esetében, ahhoz képest, hogy egy pisztoly, vagy egy puska ravaszát húzod meg, vagy egy íjat húzol fel.

Végül a kontrollerben lesz egy beépített mikrofont is, így sokkal könnyebb lesz az online kommunikáció. Persze, azért a megszokott extrák sem hiányoznak majd: a kontrolleren lesz továbbra is jack-dugó, amelynek köszönhetően hagyományos fejhallgatót csatlakoztathatunk a kontrollerünkhöz, illetve a PS4 óta „egzotikus” megoldásként szereplő beépített hangszóró is ott lesz és a PS3 óta jellemző mozgásérzékelés is benne lesz a DualSense-ben is.

A PlayStation 5 megjelenési dátuma tehát továbbra sem tisztázott, annyit tudunk, hogy valamikor még az idén, vége felé érkezik, a DualSense-szel egyetemben.

Forrás: PlayStation.com

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu