Íme a PlayStation 5 kiegészítői [VIDEO]

A DualSense mellett annak töltődokkját, a Pulse 3D headsetet, a távirányítót, és a HD kamerát is bemutatta a Sony.

A cég frissítette a PlayStation 5 kiegészítőinek szánt weboldalát. Majdnem mindegyiket 360 fokban megtekinthetjük. A DualSense-et nem nagyon taglaljuk, mert ezt már sokszor láttuk is hallottuk: haptikus visszajelzés (kettős, mikrokapcsolású aktuátorok a hagyományos vibráló motoros megoldás helyett), adaptív ravaszok, beépített mikrofon és 3,5 mm-es headset csatlakozó, Create gomb, beépített akkumulátor (amit a USB Type-C-s csatlakozó révén tölthetünk), beépített hangszóró, és mozgásérzékelő is van a kontrollerben.

A DualSense töltődokkot úgy tervezték meg, hogy könnyen rápattinthatjuk a kontrollert. Akár kettőt is tölthetünk egyszerre, és olyan tempóval, mintha a PlayStation 5 révén tennénk ismét használhatóvá az akkumulátort, így nem kell a konzolt használnunk erre. Ezzel kevesebb USB-portot kell a konzolon használnunk, amivel annak teljesítménye is jobb lehet.

A Pulse 3D wireless headset kifinomultabb dizájnnal, kettős zajszűrő mikrofonnal, USB Type-C-s töltési lehetőséggel, és könnyű kezelhetősségel rendelkezik. Direkt 3D-s audióra finomhangolták, így a PlayStation 5 Tempest engine-jének képességeit a lehető legjobban átélhetjük, így tényleg úgy hathat, hogy minden irányból hallani fogunk valamit. A kinézete követi a PlayStation 5 arculatát, a fejpánt heveder és a fülpárnák pedig a kényelmes használatot segítik. A mikrofonok nem fognak kilógni, és a mikrofon némítására, a hangerő beállítására és a játék hangjának beállítására is lesznek gombok. Lesz egy mikrofonhangszint-ellenőrző gomb is, hogy ne legyen valaki túl hangos a többiekhez képest. A wireless adapterrel PlayStation 4-hez és PC-hez, Machez is használhatjuk, és akár 12 órát is bírni fog egy töltéssel. A 3,5 mm-es csatlakozóval a PlayStation VR-hoz, vagy akár mobilhoz is használhatjuk.

A távirányító (Media Remote) révén pl. a filmeket is kezelhetjük (lejátszó/megállító gomb, előre-, és visszatekerés). A PlayStation 5-öt is bekapcsolhatjuk vele, és a menüket is kezelhetjük. A támogatott TV-ket is ki/bekapcsolhatjuk, továbbá a hangerőt is állíthatjuk a beépített infravörös jeladóval.

A HD kamera két, széles szögű lencsés, 1080p felbontást tud, és alapból egy aljzattal érkezik. A PlayStation 5 háttéreltávolító funkcióval is rendelkezik, így ha egyszínű fal van mögöttünk, hardveres chroma key-t kaphatunk (magyarul: kiveszi a háttérszínt, és így többet láthatnak a játékból a nézőink, ha közvetítenénk). A DualSense Create gombjával gyorsan felvehetjük magunkat és a játékmeneteket is. A PlayStatiion VR-ral is használhatjuk egy adapter segítségével.

A kiegészítők valószínűleg egy napon jelennek meg a PlayStation 5-tel, az árazásról pedig még nem ismert. Nagy eséllyel a Pulse 3D headset lesz a legdrágább.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu