PlayStation 4: még mindig kelendő

Új adatokkal jelentkezik a Sony, miután közzétette az előző üzleti negyedéves eredményeit.

A PlayStation 4-ből eddig összesen 112,3 milliót szállítottak a boltokba június 30-ával bezárólag. Az április-június negyedévben ez 1,9 millió volt, ami jóval alacsonyabb az egy évvel korábbi (3,2 milliós) adathoz képest. A Sony a videojátékos és hálózati szolgáltatásos ágazatától (Game & Network Services Segment – ide tartozik a PlayStation is) kb. 23,5 milliárd dolláros pénzügyi elvárást támasztott 2021 március végével bezárólag az eladásokból, és a működési bevétel esetében ez 2,26 milliárd dollár. Az indoklás: a játékeladások jelentős növekedése, továbbá a PlayStation 5 megjelenése miatt a hardverek tekintetében is nagy ugrással számol a Sony.

További adatok: június 30-ával bezárólag 44,9 millió PlayStation Plus előfizető volt, ami az egy évvel korábbi számhoz képest 8,7 milliós növekedést jelent. Az előző negyedévben 91 millió játék fogyott, és ez 41,2 millióval több a 2019 április-június időszakkal összevetve. 18,5 millió first-party (belsős) fejlesztés volt közülük, ami 6,8 millióval több tavalyhoz képest. A játékok 74%-át digitálisan vettük (PlayStation Store), ami a tavalyi 53%-os arányhoz képest erősen eltolódott a digitális irányba a koronavírus miatt.

A Bloomberg pedig arról tudósít Takashi Mochizuki tollából, hogy a PlayStation egyik névtelen alkalmazottja szerint a Sony bár az augusztus 6-ai, a PlayStation 5-ről új, fontos információkat nem közlő State of Play mellett egy másik, nagyobb bejelentéssel is készül. Nem tudni még, hogy ez a PlayStation 5 árát és megjelenési dátumát takarja-e.

A Macquarie Capital elemzője, Damian Thong pedig azt mondta a Bloombergnek, hogy a PlayStation 5 Digital Edition (a Blu-ray meghajtót kihagyó változat) 400, míg a PlayStation 5 Standard Edition szerinte 500 dollár lesz. (Euróból forintra számolva, haszonkulccsal és egyebekkel ez 155, illetve 190 ezer forint körüli érték lesz.) Szerinte az első néhány millió PS5 gyorsan el fog fogyni, ugyanis a visszamenőleges támogatás miatt a PlayStation 4-es címek azonnal használhatóak lesznek, így a konzol sem fog porosodni. Szerinte 2021 márciusáig 6 millió PS5 fogy majd.

Majd meglátjuk.

Forrás: Gematsu, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu