Project xCloud: megindul a mobilos terjeszkedés [VIDEO]

A Microsoft nem viccel: a felhőből történő játékstreamelést hamarosan Androidon is el fogja indítani, de egy trükk azért van itt…

A redmondi cég bejelentette, hogy szeptember 15-étől több mint száz játékot játszhatunk az Androidos mobilkészülékünkkel a Project xCloudnak köszönhetően felár nélkül, ha (Xbox) Game Pass Ultimate-előfizetők vagyunk. (Az Xbox nevet lassan le fogják venni az elnevezésből, erről írtunk nemrég.) Pár példa a játszható címekre: Destiny 2, Gears 5, Minecraft Dungeons, Tell Me Why, Yakuza: Kiwami 2. Az Xbox Game Studios játékok a megjelenésük napjától kezdve a Project xCloud kínálatában lesznek. A teljes játéklistát egy későbbi időpontban (a Gamescom digitális helyettesítője során…?) fogja közölni a Microsoft.

A barátaink listája, az achievementek, a kontrolleres beállítások, és az elmentéseink is velünk tartanak a mobilra, így bármikor válthatunk a platformjaink között, ami kényelmileg is nagyon hasznos lehet majd. Nem kell beállítgatni semmit sem, így azonnal minden úgy fog működni, ahogy az illik. Emellett a Microsoft itt bejelentette a Designed for Xbox néven futó mobilos kiegészítőket is, amik a Project xCloudot is támogatni fogják. Pár példa: Razer Kishi kontroller a mobilunk két szélére (a la Nintendo Switch), PowerA MOGA XP5-X Plus és XP7-X Plus kontrollerek, 8bitDo SN30 Pro kontroller, SteelSeries Arctis 9X headset. A PowerA és az 8bitDo is hozni fog mobiltartó állványokat.

Tom Warren, a The Verge senior szerkesztője pedig a Twitteren azt mondta, hogy a DualShock 4-et ne dobjuk majd el, hanem használjuk a Project xCloudhoz, ugyanis a Microsoft streamelő szolgáltatása támogatni fogja a Sony kontrollerét. Ez egy reakció arra, hogy a Sony csak olyan játékok esetében támogatná a még jelenlegi kontrollert, amik eredetileg PlayStation 4-re jelentek meg, így a DualSense lényegében kötelező lesz a PlayStation 5-exkluzív címekhez.

Úgyhogy a Microsoft igyekszik kedvező lépéseket tenni, de tény, hogy errefelé a Project xCloud nem nagyon működik még, és valószínűleg egy kis ideig még nem is fog. De legalább hasznos célokra használhatjuk az „elavultnak” mondható kontrollert is.

Forrás: Gematsu, DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu