Átnevezi vagy egyenesen eltörli a Microsoft az Xbox Live Gold-ot?

A cég azt állítja, hogy most is fontos számukra az Xbox Live Gold brand és a jövőben is az lesz. De vajon megszüntetik a szolgáltatást?

 

A közelmúltbeli pletykák ellenére úgy tűnik, hogy a Microsoft-nak esze ágában sincs megválnia az Xbox Live névtől, s főleg nem akarják abbahagyni az Xbox Live Gold előfizetésekért járó szolgáltatást. A riasztó sokakban attól szólalt meg, hogy a redmondi vállalat először nem engedte az előfizetés 12 hónapos meghosszabbítását, ezután pedig a szolgáltatással elfogadandó feltételek változtak meg, amelyben a cég elkezdett Xbox online service-ként hivatkozni az Xbox Live-ra, ahelyett, hogy annak jól megszokott nevét használta volna.

A tech óriás a The Verge-ben tette helyre a dolgot, kijelentve, hogy „Az Xbox online service a Microsoft szolgáltatással kapcsolatos feltételei között arra utal, hogy mostantól az online szolgáltatás kibővült a cross-saves-el (platformok közötti mentésátvitellel) és barátkérelmekkel”. Ezzel egyidőben kijelentették azt is, hogy „nem lesznek változtatások a szolgáltatással kapcsolatos élményben, vagy az Xbox Live Gold-al kapcsolatban.”

Nagyon felerősödtek azok a pletykák, melyek az Xbox Live Gold eltűnéséről fecsegtek. A Microsoft-tól erre azt mondták, hogy nincs náluk tervben az Xbox Live Gold szolgáltatásának megszüntetése, s hogy az ma is fontos része az Xbox játékélménynek, s az is marad a jövőben is.

Akárhogyan is, miután itt állunk a következő generáció előszobájában, egyértelmű, hogy a Microsoft a változások idejét éli, mely változások során már az Xbox Series X kapja majd a főszerepet. Nemrég megváltoztatták a Game Pass logóját, eltávolítva belőlük az Xbox nevet. Ehhez adjuk még hozzá a folyamatos mendemondákat, melyeket ugyan most megcáfoltak, de azért érthető, ha olykor a zavarodottság uralkodik el az embereken. A marketingháború, amely a Sony és a Microsoft között dúl olykor ilyen zavaros kommunikációhoz vezet, elbizonytalanítva a felhasználókat.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu