Kiborult az Xbox volt marketinges vezetője a DualSense miatt!

Albert Penello szerint a Sony érthetetlen lépéseket tesz a következő generációs kontrollerrel.

A DualSense (ami fekete színben is érkezhet, de mindenféleképpen frissítésekre szorul – erről ma már írtunk…) Penellot elég sok tweet megírására késztette (itt kezdődik), de azért összefoglaljuk, hogy miért elégedetlen a Sony megközelítésével.

Szóval a DualShock 4 (itt-ott DS4-re rövidítjük innentől) nem fog mindegyik PlayStation 5-ös játékkal működni, és Penello szerint nem valami jó ötlet, hogy csak a visszamenőleg támogatott PlayStation 4-es címekhez lehet majd használni a régebbi kontrollert. Szerinte az rendben van, hogy a Sony az új generációban akarja a funkciókat jobban kihasználni, de technológiailag a DS4-nek működnie kellene a next-gen játékokban is, hiszen a – még? – jelenlegi PlayStation VR-t, illetve a verekedős játékokhoz használt „botos” arcade kontrollereket is támogatni fogja az új masina… viszont a DualSense esetében semmi olyan újítás nincs Penello szerint, ami megakadályozná a DS4 működését.

Ugyanannyi gombja van a két kontrollernek, ugyanúgy vannak azok elhelyezve, mindkettőben van rezgés, mozgásérzékelés, és tapipad is. A DualSense-en elhelyezett mikrofont igénybe vevő játékok pedig a DualShock 4-be dugható headsettel helyettesíthetnék azt, továbbá a legtöbb PlayStation 5-re fejlesztett játék figyelembe veszi a DS4-et is, hiszen a legtöbb külsős, third-party fejlesztés PlayStation 4-es verzióban is a boltokba jut az év végén, ráadásul a PC-s verzió esetén a régebbi haptikus rezgést is figyelembe kell venniük (hiszen az Xbox One-os kontrollert és a DualShock 4-et is támogatják a portok). Emiatt Penello azt állítja, hogy szó szerint semmi indok nincs arra, hogy a DS4 ne működjön a PlayStation 5-ös játékokkal.

Erre felvetették neki, hogy sok változás történik a generációk között, és eddig nem volt példa arra, hogy az előző generációs kontrollert magunkkal hozhassuk a következőbe. Erre azt válaszolta, hogy korábban is rossz ötletnek tartotta a kontrollerek maguk mögött hagyását a generációváltással, és nincs akkora funkcióbeli ugrás a DualShock 4 és a DualSense mint a DualShock 3 és a DS4 között – csak egy mikrofont, illetve új vibráló motorokat adtak a DualSense-hez.

Mike Ybarra, a Microsoft korábbi céges videojátékos alelnöke is reagált – szerinte ez csak zaj, mert a konzolok árazása és az exkluzív játékok minősége, továbbá a játékosok barátainak holléte (PlayStation, Xbox) lesznek a meghatározó tényezők, de az árról még sajnos nem fogunk sokáig tudni.

Penello még feltette azt a kérdést is, hogy mi a helyzet a frissített játékokkal? Ha egy PlayStation 4-es játék a PlayStation 5-ön futva kap egy frissítést, akkor leáll-e a DualShock 4 működése? Ki kell-e hagyni a játékosoknak a játék patcheit, hogy a régi kontroller továbbra is működjön? Ha nem, akkor azzal neki lenne igaza, és úgy véli, hogy a jobb megoldás a DualSense PlayStation 4-es támogatása lett volna. Annyit kellett volna a Sony-nak tenni, hogy a DS4 értékesítését leállítja, és a DualSense-et teszi a cross-gen kontrollerré.

Úgy gondolja, hogy az egész a pénzről szól, de azt reméli, hogy az ilyen kényszerített kontrollervásárlás miatt a PlayStation 5 maga olcsóbb lesz, és nem lepődne meg, ha a DualSense is drágább lenne a DualShock 4-nél. Ő 69 dolláros (euróból számítva 25 ezer forintos) árral számol. Kemény szavak.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu