Tormented Souls: túlélőhorror a klasszikusok után szabadon [VIDEO]

Az Abstract Digital játéka: a Tormented Souls nyíltan a régebbi, klasszikus túlélő horror stílusú játékokból merített.

Így nem, nem egy újabb FromSoftware-címről van szó, és nem, nem a Souls-címek egyik másolatát fogjuk itt taglalni, holott a címből kapásból erre gondolhatnánk. A PQube kiadásában készülő játékról a Steamen többet is megtudhatunk.

Winterlake-nél eltűnik két ikerleányzó, és az utánuk történő nyomozás közben valami rossz történik Caroline Walkerrel. Az éjszaka kellős közepén, meztelenül tér magához egy fürdőkádban, de nem alkoholmámora volt, hanem valamilyen orvosi eszköz volt rákötve a fürdőalkalmatosságban. Az életéért kell küzdenie az elhagyatott kastélyszerű kórházban. Tehát ez kapásból a Resident Evilt, illetve a Silent Hillt veszi alapul, mert az előbbi a Capcom, az utóbbi pedig a Konami IP-jére hivatkozik…

A Tormented Souls ezt be is ismeri, hogy a Resident Evil, a Silent Hill, és még az Alone in the Dark is inspirációként szolgált a fejlesztőknek, de a játék tulajdonképpen egy modern elképzelés akar lenni a fix szemszögű (kameraállású) kalandozásban, és modernebb kezeléssel fog rendelkezni, továbbá egy dinamikusabb kamerát is bevet, miközben mindent megőriz a múltból az imént említett három IP rajongóinak. Tehát nem lesz tankszerű az irányítás… nem rossz.

A jó célzás és a reflexek mellett a környezetet is át kell kutatni. Tárgyakat kell kombinálni a puzzle-k megoldásához. Minden erőforrást használni kell a kastély felfedezése miatt, mert semmi sem lesz az, aminek tűnik. A tükrök egy alternatív valóságba adnak utat (Dark Seed?), de az időszak is más lesz a tükörbe lépés után. Caroline így képes lesz a valóságot a maga kedvére szabni, és bár a kastély elhagyatottnak tűnik, nem lesz az. Sötét erők, ki nem mondott veszélyek várnak rá, hogy megakadályozzák az igazság felfedezésében. Folyton résen kell lenni.

A Tormented Souls valamikor 2021-ben fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switchre, illetve PC-re (Steam).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu