Control: AWE: ismerős Remedy-karakterrel erősít a DLC [VIDEO]

A Remedy Entertainment játéka tovább bővül, és már a videóban is ismerős hangot hallhatnak a finn stúdió rajongói.

A 505 Games (kiadó) és a Remedy bejelentette, hogy nemsokára itt a Control következő DLC-je, ami AWE névre hallgat. Az angol lenyűgöző szó mellett máshogy is értelmezhetjük. A, W, azaz Alan Wake. Thomas Puha a PlayStation Blogon több részletet is közölt a DLC-ről.

Puha felfedte az AWE hivatalos jelentését: Altered World Event, azaz megváltozott világbéli esemény, ami akkor történik, ha természetfeletti erők jutnak a mi világunkba. Néha az AWE-k észrevétlenül történnek, de máskor katasztrófát okoznak. A nyomozási szektor régebben ott volt, ahol a szövetségi Control-iroda végezte az AWE-ügyek iránti keresést és azok bizonyítékának tárolását, de a rossz események miatt ezt a szektort lezárták. Most viszont Jesse Fadennek be kell ide lépnie, mert egy rejtélyes lényt kell megtalálnia. Ez évek óta itt tartózkodik. Ezért Jesse több AWE-t fog látni, és ezek egyike a Bright Falls városban található.

És aki nem tudná… ez Alan Wake történetének egy kulcsfontosságú helyszíne. Puha szerint a csapat kifejezetten élvezte a szektor kisebb részleteinek kidolgozását, és most egy hangulatosabb, feszültebb megközelítést használtak a kiegészítőben. Egy új fegyvert is használhatunk, a neve Surge – ez kb. az ellenfelekre rátapadni képes gránátokat kilövő fegyvert jelent. Akár egyszerre négy töltetet is lőhetünk, hogy azok szépen felrobbanjanak. A Hiss Airborne Ranger pedig egy új ellenfél lesz: ez repül és közben egy shotgunnal próbál minket leteríteni.

A Remedy-től sokan kérték, hogy a küldetéseket újra lehessen játszani, és ezt részben megvalósították… lesz ugyanis egy játéktermi gép a szektor központjában, ahol négy bossfightot ismételhetünk meg, ha azokkal már végeztünk az alapjátékban, plusz az Ashtray Maze (hamutartó labirintus) is elérhető benne. Innen hozzáférhetünk egy új horda módhoz is, és lesz pár, direkt meg nem nevezett meglepetés is. Jutalmak is lesznek így, például Jesse egy új kosztümöt szerezhet.

Az alapjáték augusztusban egy új frissítést kap (több checkpoint, új képességfejlesztési lehetőség pl.), és Puha a poszt végén megemlíti, hogy bizony Alan Wake a narrátor a lenti videóban, majd fel is bukkan, és bár eddig is többször voltak easter eggek a játékaikban (így a Controlban is), költői kérdéssel zárja mondanivalóját: mi lenne, ha többről volna szó?

A Control: AWE augusztus 27-én érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra, és PC-re (Epic Games Store). A DLC önmagában 15 dollár (~5400 forint) lesz, de a 25 dolláros (~9000 forint) Season Pass részeként is elérhetjük. A Control és az Alan Wake világa tehát kapcsolódik egymáshoz!

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu