Mission: Impossible 7: mégsem robbantják fel a lengyelországi hidat

MOZI HÍREK – Visszakozott a Mission Impossible 7 stábja a Lengyelországban található pilchowicki-i híd felrobbantása ügyében: a híd megússza. Illetve… mivel marad, nem fog úszni a vízben, darabokban.

Mi is írtunk arról, hogy óriási botrány volt abból, hogy a Mission: Impossible 7 forgatása miatt Christopher McQuarrie és stábja fel akarta robbantani a Lengyelországban található pilchowicki-i hidat. Pedig a lengyel kulturális miniszter, Paweł Lewandowski is azon az állásponton volt, hogy felesleges a híd témáján pörögni, lévén 2016 óta már a kutya sem használta a hidat, annyira rossz állapotban van. Ráadásul kulturális értéke sincs – bár ezzel a Sziléziai Műemlékvédelem és az Ipari Örökség Megőrzésének Nemzetközi Bizottsága vitatkozott.

Végül az ügyre most pont került, oly módon, hogy végül még az is lehet, nem is Lengyelországban forgatják majd a film egy részét, így a hídrobbantás szóba sem kerül. McQuarrie erről egy hosszabb közleményben írt az Empire oldalán, részletesen kifejtve, hogy amúgy sosem állt szándékukban felrobbantani a műemlékvédelem alatt álló 111 éves hidat. (Ami szerinte nem is 111 éves, mert a második világháború alatt a németek felrobbantották, így teljesen újra kellett építeni azt.) McQuarrie azt állítja, hogy egyetlen olyan jelenet volt a forgatókönyvben, amelyben egy híd részét (és nem az egészet) felrobbantják, ráadásul újra is építették volna a már enyhén szólva is idejétmúlt konstrukciót, így mindenki jól járhatott volna. Igyekeznek a lehető legkevesebb digitális effektust alkalmazni, ezért akarták ezt a megoldás használni, és keresgélni kezdtek, hogy találnak-e a világon olyan hidat, amely már úgysem használható semmire. A lengyel kontaktjuk révén találtak meg pilchowicki-i hidat, amely teljesen megfelelt a célnak. Ha ez a buli összejön, az a turizmust is fellendíthette volna szerinte, a híd cseréje révén. A környezetet is megóvták volna, hiszen mesterséges tó felett ível át a híd.

Azonban végül nem is az elégedetlenkedések miatt álltak el a tervtől, hanem azért, mert a rendező szerint amikor egy bizonyos meg nem nevezett személy tudomást szerzett a fenti dolgokról, privátban és interneten is piszkálni kezdte a stáb tagjait. Ráadásul még „műemléknek” is próbálta nyilvánítani a hidat (ami a rendező szerint nem igaz) „így manipulálta az emberek a Mission: Impossible 7-tel kapcsolatos érzelmeit”. Mindezek tükrében a híd marad és elképzelhető, hogy a lengyel forgatás is ugrik.

Forrás: Empire

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu