Resident Evil Village – Szivárogtatás a sztoriból és az ellenfelekről

A Resident Evil Village most a legtöbb lékkel úszó hajó a videójátékok tengerén, a belsős informátorok folyamatosan szivárogtatnak a játékból.

 

Ezen szivárogtatások közül több is igaznak bizonyult már. Nos, a srácok a Biohazard Declassified-nál lehozták eddigi legkiterjedtebb anyagukat a RE Village-ről az ismert és eddig igen pontosnak bizonyuló Capcom informátor Dusk Golem segítségével, melyben részletezésre került a történet és mellette az ellenfelek is leírást kaptak. Ez az infó a Resident Evil Village demóból származik, amelyet többen kipróbálhattak korábban. Mondani sem kell, SPOILER ALERT, szóval ne is folytasd, ha csak nem zavar, ha lelövünk néhány dolgot a Resident Evil Village-ből.

 

Mindenki elment, aki nem akarta magának ellőni a sztorit? Okés…

A prológus részletei

Mint azt már tudjuk, a Resident Evil Village a RE7 direkt folytatása lesz, ismét Ethan Winters-el a főszerepben. Szintén tudjuk az első RE Village előzetesből, hogy Chris Redfield is felbukkan majd, és valami roppant csúnya dolgot művel Miával.

Nos, a Biohazard Declassified szerint az RE Village egy prológussal nyit majd, amelyben Mia a Rose nevű kislányának olvas fel egy mesét. Ez idő alatt Ethan felfedezheti a házat, s feljegyzéseket találhat arra vonatkozóan, hogy családja megtisztult a „mold” hatása alól, amely az RE7-ben pusztított, s arra, hogy Ethan részt vett némi harci kiképzésen Chris jóvoltából. Ezután kivesszük Rose-t Mia kezéből és az ágyba tesszük, majd lemegyünk a földszintre, ahol Mia éppen a vacsorát készíti. Halk szirénaszó hallatszik kintről, és utalás történik arra, hogy a Winters család Európába költözött.

Pont, amikor Ethan megpróbálná megbeszélni az RE7-ben történteket Miával, Chris Redfield és két maszkos alak tör be a Winters-házba, és lelövi Mia-t. Ezután Chris elrabolja Ethan-t és Rose-t, de a jármű, amellyel utaznak felborul, olyan jelenethez vezetve, amelyben Ethan-nak túl kell élnie egy havas, erdős környezetben. Végül Ethan egy faházban tér magához, ahol egy öregemberrel találkozik (aki egyébként igen hamar meg is hal). Ethan végül kénytelen RE-hez illő módon megvédeni a házat az ellenségeitől.

 

 

Ellenségek és karakterek

Ahogyan azt már korábban is hallhattuk, a Resident Evil Village-ben lesznek farkasember-szerű félig ember, félig állat lények, a legújabb szivárgások szerint ők falka-szerű AI-t kaptak, s igyekezni fognak bekeríteni és hátba támadni majd. Lesznek itt még a fentebb említett „Beastmen” ember-állat szörnyek mellett más ellenfelek is, például a “Gorilla Man” nevű ellenfelek, akik hatalmas baltával támadnak, s a Beastmen horda irányítói, s egy lándzsával rohamozó lovas férfi is.

Ami a karaktereket illeti, a szerencsétlen idős ember mellett a faházból lesz még egy idős nő is, aki már láthattunk az első előzetesben, s aki gyakorlatilag az RE4 kereskedőjének új változata lesz. Ő cuccokat tud majd eladni neked, fegyvereket lehet nála fejleszteni, s mellesleg információforrásként is szolgál majd a közelben zajló eseményekről. Az RE Village úgy tűnik rendelkezik majd egy fegyverfejlesztési fával, amivel új fegyver-alkatrészeket lehet majd felnyitni.

Mindenesetre kezeljük óvatosan ezeket a híreket, habár Dusk Golem és a Biohazard Declassified a múltban már megbízhatónak bizonyultak.

A Resident Evil Village PC-re, Xbox Series X-re és PS5-re várható 2021-ben.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu