Death Come True: mikor jön PlayStation 4-re?

A Death Come True eddig nem rendelkezett PlayStation 4-es megjelenési dátummal. Most pótolta ezt a lemaradását.

Korábban már írtunk a játékról, ami először június 25-én jelent meg a Nintendo Switchen, iOS-en és Androidon (csak digitálisan, így eShopon, App Store-on és Google Playen kell keresni), majd július 17-én Steamen is kijött, eddig nem rendelkezett PlayStation 4-es dátummal.

Most viszont a kiadó, az Izanagi Games bejelentette Twitteren, hogy digitálisan, azaz a PlayStation Store-on október 15-étől keressük a játékot. Japánban lemezes kiadást is kap 4180 yenért (~11600 forintért), és az első példányokban egy extra Blu-ray lemez is lesz plusz felvételekkel.

Mivel egy hónapja már összefoglaltuk, hogy miről szól a játék, idézzük saját magunkat: „A Steam oldal szerint egy ez újhullámú interaktív film-játékról van szó, ahol a cselekedeteinket és a történet végét a mi döntéseink módosítják. Ez egy új sci-fi rejtély, ami egy teljes filmhossznyi formátumú, és a kiötlője Kazutaka Kodaka, aki a Danganronp-asorozat alkotója. A kezelés egyszerű lesz: az egérrel suhintunk ide-oda, hogy körbenézzünk (mivel nem érintőképernyős lesz, értelemszerű, hogy a kezelésen módosítanak), és egy klikkel (nem pedig tapintással) kiválasztjuk, amit szeretnénk. Ezért az Izanagi Games azt mondja, hogy kezdők is élvezhetik a játékot, amiben a főhős a jelenetekben meghozott döntéseinktől függően cselekszik.

A történet szerint egy férfi egy ágyon fekszik egy hotelben, de a telefon csörgésére magához tér – a hotel pultosa kéri, hogy ha bármi baj lenne, keressük meg őt. A karakterünknek fogalma sincs, hogy mit keres itt, és nem emlékszik semmire. Körülnéz, meglát egy megkötözött, tudattalan nőt, a TV híradójában pedig felismeri saját magát mint egy körözött sorozatgyilkost. Ekkor pedig valaki kopogtat az ajtón. Minden „halál” esetében egy halálmedált (Death Medal) szerzünk attól függően, hogy miként haltunk meg. A medálok számától függően speciális filmeket kapunk (DeathTube – YouTube után szabadon), és ezzel próbálják elérni, hogy mindenféleképpen (és minden féleképpen…?) meghaljunk.

A stáb: Katana Hongo mint Makoto Kararaki, Chiaki Kuriyama mint Akane Sachimura, Win Morisaki mint Nozomu Kuji, Yuki Kaji mint a hotel pultosa, Chihiro Yamamoto mint Nene Kurushima, és Jiro Sato mint Kenichi Mino. A főcímdalt Kami-sama, I have noticed adja elő, címe Inner Circle.”

Úgyhogy október 15-étől a PlayStation 4-esek is megkapják a magukét. Az Xbox One kimarad, de az nem csoda… Japánban kb. esélye sincs a Microsoftnak!

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu