PlayStation 5: messze több fogy belőle, mint az Xbox Series X-ből

A DFC Intelligence piackutató szerint a Sony next-gen konzolja folytatja a PlayStation 4 tradícióját (több fogy ebből, mint a Microsoft konzoljából).

A DFC Intelligence új előrejelzése szerint a PlayStation 5 2:1 arányban fogy majd az Xbox Series X-hez képest, és ezzel a PS5 a harmadik Sony-konzol lehet a PS2 és a PlayStation 4 után, ami 100+ milliós eladást mutathat fel. A Microsoft szerintük próbálkozik, ahogy csak tud, de a Sony utcahossznyi előnnyel bír, és a fogyasztók is a PlayStation brandet kedvelik jobban – az Xbox Series X ezen pedig nem tud változtatni. A Sony-t a videojáték-ipari elemző nemzetközi cégnek nevezi, míg a Microsoft csak az angol nyelvterületű piacokon tűnik erősnek, és ugye az Xboxnak nincs japán piaci részesedése, továbbá az európai piac legnagyobb részén gyengének mondható. Ezt pedig a Microsoft nehezen tudja áthidalni még két évtized után is. (Azért az Xbox 360-nak megvolt az esélye, és élt is vele a redmondi cég.)

A DFC Intelligence szerint a Microsoft (a Sony-étól alapvetően eltérő) stratégiája hosszabb távon lehet siker, mert a videojátékos közösség már nem csak konzolokban gondolkodik; a Game Pass előfizetői rendszer pedig PC-n és mobilon is nagyon erős piacot markolhat fel a későbbiekben. A Sony pedig rövidtávú értékesítésekben gondolkodik, így a Microsoft nagy eséllyel a Nintendóval fog küzdeni.

A legújabb Animal Talking podcaston (nem annyira az, mert az Animal Crossingot használják videóként..) Cory Barlog, a 2018-as, PlayStation 4-exkluzív God of War rendezője azt mondta, hogy mindegyik generáció során úgy érzik a fejlesztők, hogy tökéletesítették tudásukat, képességüket az adott konzolokon, de aztán jön az új masina, és kezdődik minden elölről, ám ezúttal az alapokat már most értik a fejlesztők, és ezért sokkal egyszerűbb átmenet lesz a következő generációba, mint eddig. (Nem csoda: a processzor ugyanúgy x86-64 lesz, a GPU pedig annyira nem igényel annyira sok újratanulást…)

A Kinda Funny Games Daily podcaston pedig Imran Khan, a társműsorvezető azt mondta, hogy szerinte a Sony több third-party (külsős) megállapodást kötött, így a Marvel’s Avengersben a PlayStation-exkluzív Spider-Man karakteren túl (no lám, ismét nem tévedett egy bolti szivárgás…) meg lesznek hasonló bejelentések. Úgy látja, hogy pár közülük eléggé meglepő, és akár hamarosan be is mutathatja őket a Sony. Mintha mindent egy lapra tett volna a PlayStation a megállapodásokkal – érdemes lesz felkészülni néhány sokkoló bejelentésre.

Ez a pár hónap érdekes lesz még novemberig. (Nagy eséllyel akkortól lesz kapható a PlayStation 5 és az Xbox Series X is.)

Forrás: WCCFTech, WCCFTech, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu