Cyberpunk 2077 – Punk a javából: videón az erőszak [VIDEO]

Fegyverek, akció, nagyszerű zene és erőszak a Cyberpunk 2077 új játékmenet előzetesében – eredettörténetünkről is derültek ki dolgok.

 

Eredetünk nagyban befolyásolja majd indulásunkat a történetben, sőt, későbbi lehetőségeinkre is hatással lesz.

A CD Projekt bemutatott egy új előzetest a Cyberpunk 2077-hez digitális eventjén, itt többet is megtudhattunk karakterünk eredettörténetének fontosságáról ebben az akció-RPG kalandban, ahogy a gyilkos fegyvertárunkról is, ami rendelkezésünkre áll majd: sörétespuskák, rakétavetők, karabélyok, sőt… akár katanákkal is miszlikbe apríthatjuk, aki csak közénk és célunk közé áll!

Nomad, Corpo és Street Kid a választható eredettörténetek, azaz nagyjából csavargó, vállalati arc és utcakölyök.

 

 

Első fontos döntésünk eredettörténetünk megadása lesz majd. Nem mindegy, hogy hősünk, V milyen gyökerekkel, képességekkel vagy kapcsolatokkal rendelkezik majd. Három opcióval dönthetünk sorsunk felől: lehetünk Nomad, amivel a sivatagos Badlands senkiföldjén kezdünk, mint a szabad nép fia, ilyenkor innen próbálunk bejutni Night City-be. Street Kid, amitől automatikusan az utca alvilági életének szakértői leszünk, végül a Corpo előzménysztori, ami annyit tesz, hogy megszoktuk, hogy a nagyok játékát játsszuk, ahol sok-sok pénz a tét, s a legfelső körökbe van bejárásunk, miközben egész életünkben vállalati háborúkat vívtunk.

Döntésünk szerint kalandunk elkezdődik valahol, de eredetünk befolyással lesz arra is, hogy miképpen tudunk egyes helyzetekben reagálni, exkluzív, csak arra az eredettörténetre jellemző dialógus-opciókkal. A CD Projekt RED legalább ekkora figyelmet fordított a fegyverekre is, bemutatva most videón a pusztító eszközök széles tárházát, legyen szó lőfegyverről, katanáról (azaz szamurájkardról) vagy egyéb pengés fegyverekről, vagy… természetesen a hackelésről.

 

 

Sok fegyver lesz a játékban az eddig látottak alapján, ezeket pedig testreszabhatjuk és fejleszthetjük is majd. Igen, mint az várható volt egy ilyen kidolgozottságú játéknál, szabadon átalakíthatjuk majd felszerelésünket, bizonyos paramétereket pedig személyesen fejleszthetünk a helyzetnek vagy kedvünknek megfelelően. Mint azt már szintén egy ideje tudjuk, a Cyberpunk 2077 punk mentalitás nélkül, békésen is végigjátszható lesz anélkül, hogy bárkit is meg kellene gyilkolnunk. A bemutató során több CD Projekt-es kreatív arc is beszélgetett, itt derült ki például, hogy a Badlands sivataga mindenképpen felfedezhető lesz, akár Nomad az eredetünk, akár más.

A játékon ugyebár a The Witcher-széria alkotói dolgoznak, így elég magasan van az a bizonyos léc. Hogyha szeretnél részletesebben is olvasni arról, amit már eddig tudunk a játékról, akkor nézz rá Night City-ről és a Cyberpunk 2077-ről szóló előzetesünkre!

(A játék november 19.-én jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PS4-re, majd valamikor év végén Google Stadia-ra, jövőre pedig PlayStation 5-re és Xbox Series X-re is ellátogat.)

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu