Egy modnak kellett kijavítania a Horizon: Zero Dawn problémáit PC-n

Kaldaien, a modder már más gameket is gatyába rázott, most a Guerrilla Games játékát, a Horizon: Zero Dawn PC verzióját tette játszhatóvá.

 

A Horizon: Zero Dawn Complete Edition csak pár napja jelent meg PC-re, de néhány felhasználó máris grafikai hibákra panaszkodott. A Digital Foundry szerint is „csalódás volt a port”. Most úgy tűnik megoldás született a problémákra, hála egy Kaldaien nevű moddernek, aki kiadott egy mod-ot ami javítja az FPS-t, és kiiktatja a „stuttering-et”, azaz az akadozást.

Kaldaien híres a PC közösségben Special K modjának köszönhetően. Ez a mod több videójátékot is támogat, célja a számítógép teljesítményének fokozása. A modder most kiadott egy verziót, amely már a Horizon: Zero Dawn-t is tartalmazza. Ez azért is érdekes, mert sok játékos panaszkodott, különösen az akadás miatt, amely valóban kellemetlen játék közben.

Nagyon sok játékos panaszkodott akadozásra

Weboldalán a modder közétett egy posztot, amelyben elmagyarázza, hogy hogyan tehető jobbá a Horizon PC-n. Mindig különleges az, amikor a közösség siet egy játék megsegítésére, amikor az nem a legjobb állapotban jelenik meg, habár a játék már pár napja elérhető a platformon, így csak napok kérdése és talán lesz hivatalos megoldás is. A Horizon: Zero Dawn 20 gigabyte-al többet foglal PC-n, mint anno PlayStation 4-en, ez azoknak a grafikai újításoknak köszönhető, amelyeket amúgy a Guerrilla Games hozott a PC-verzióval. Ezek röviden a következők:

 

  • AMD Radeon FreeSync Premium Pro – A játékosok immáron bármilyen hardveren élvezhetik az AMD lélegzetelállító adaptív képszinkronizációs technológiáját, mely elméletben stutter-és tear, azaz akadozás- és képszakadásmentes játékot ígér meghökkentő HDR-renderelés mellett.
  • AMD FidelityFX SPD – RDNA architektúrára optimalizálva. Az SPD aszinkronizációban kezeli a textúratöltést a sokkal hatékonyabb utó-effektezés érdekében, a bloom és a screen space reflections visszatükröződés is gyorsabb, anélkül, hogy a képsebességet feláldoznánk értük.
  • AMD TressFX – Élethű hajfizika, ami a hitelességet még magasabb szintre emeli, Radeon kártyákon fotórealisztikus haj-effektekkel – annyira élethű technológia ez, hogy szinte megfeledkezik az ember a közte és a kép között lévő képernyőről.
  • Aszinkronizációban végzett számítás – Több magos GPU-számítás, amely lehetővé teszi több feladat párhuzamos elvégzését, a grafikus effektek, vizuális effektek gyorsabb kiosztását a feladatok között, ami magasabb képsebességet és hitelesebb látványt eredményez.

 

Ha érdekel Aloy sztorija, amivel meghódította a világot PlayStation-ön, olvasd el tesztünket az eredeti játékról!

Forrás: 3DJuegos, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu