Half-Life: Alyx: már oktatási célokra is felhasználják! [VIDEO]

Egy VR-játékon keresztül oktatni nem is olyan elvetenültség.

A lengyelországi Poznań városában néhány tanár egy okos húzással hidalta át a koronavírus miatt felmerülő akadályokat az oktatásban, írja az UploadVR. A lengyel barátainknál március 25-én tették kötelezővé a digitális oktatást, és öt nappal később már megtartottak egy olyan online, két órás szemináriumot (amiből végül hat készült), amiben a Half-Life: Alyx-ot használták fel taneszközként, és ezt a Szkola 33 diákjai a közösségi oldalak révén elérhették.

Ennek a tanórának épp az a célja, hogy a lakásban található tárgyakat angolul is nevén nevezhessék a gyerekek. A tanár pedig a Valve játékában a filctollakakkal ír az ablakokra, és kijelöli a fontosabb szavakat. Katarzyna Sut az UploadVR-nak azt mondta, hogy a virtuális valóságot jó lehetőségnek tartották, hiszen így valami újat próbálhattak ki, amivel eközben a hallgatókat online is elérhették. Akkortájt robbant ki Lengyelországban is a COVID-19 (és még most is erősen jelen van, ahogy itt is), az iskolákat bezárták, és az érdeklődés felkeltésének céljából végül a VR-nál kötöttek ki. Remélték, hogy ez jobb kedvre deríti őket ebben a kényelmetlen helyzetben (a gyerekek az első néhány heti bezárást nehezen viselték, mert nem kóborolhattak). A jövőben is tervezik a VR használatát, de a mennyiségük és az érintett diákok száma a nyári szünet utáni járványhelyzettől függ. Azt reméli, hogy visszamehet szeptemberben az iskolába, hogy aztán a tantermekben legyen VR-technológiás oktatás, amivel talán mindenki hetente egyszer egy ilyen órán is részt vehet, de ez is a helyzeten múlik.

A Szkola 33 egy helyi médiacéggel, az OFFshottal dolgozott közösen, hogy a Half-Life: Alyx-ban további oktatási lehetőségek legyenek. A cégtől Adrian Michalski azt mondta az UploadVR-nak, hogy a virtuális valóságban van az alkotás jövője, és az övékhez hasonló projekt megerősíti: a VR-t szélesebb körben is lehetne az oktatásban alkalmazni. Sut szerint a VR-on keresztül egy másik országba, vagy egy másik bolygóra is el szeretnék vinni majd a diákokat, mert itt korlátlan lehetőségek adódnak. A kognitív (megismerő) folyamat sokkal természetesebb lesz mintha a könyvekből kellene tanulniuk. Ezért pedig Sut optimista a virtuális valósággal kapcsolatban.

Remek ötlet.

Forrás: VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu