Doktori elemezés a The Last of Us Part II legfájdalmasabb jeleneteiről [VIDEO]

Orvosi vélemény a Naughty Dog játékáról.

A YouTube-on a Gamology csatorna igyekszik másmilyen szemszögből beszélni a játékokról – itt szakembereket kérnek fel arra, hogy az ő szakmai területüknek megfelelően elemezzék az adott címeket. Így tettek a múlt héten is, amikor a The Last of Us Part II-höz egy orvos segítségét igényelték. Dr. Wagner sürgősségi orvosként a játékban eléggé gyakran bekövetkező erőszakos jeleneteket elemezte.

A közel tizennégy perces videóban Wagner doki részletezi, hogy mennyire nevezhetőek valósnak a harcok során bekövetkező sérülések, majd felveti azt a kérdéskört is, hogy ha a való életben történne meg az adott sérülés, akkor milyen végkimenetele lenne ennek a nem éppen egészséges ártalomnak. Úgy látja, hogy a sérüléseket egész jó kivitelezéssel hozta össze a Naughty Dog (példaként Abby golfütős jelenetét lehetne felhozni – részletekbe nem nagyon lenne jó ötlet bonyolódni, mert ki tudja, lehet, hogy van, aki tervezi a játék beszerzését, ezért itt akkor megejtjük a kötelezőt, hogy a lenti videót csak felelősségre érdemes megtekinteni…), de azért hozzátette, hogy a vérzéseket néhány esetben erősen túlzásba vitték a fejlesztők (itt azért a sokkfaktor közreműködhetett, hogy a DualShock 4-et markoló játékos felszisszenjen).

Dr. Wagner néhány traumatikus jelenetet is véleményez – többek között egy olyan jelenetet is kifejt, ami Ellie-vel történik a játék vége felé. Itt a sürgősségi orvos azt mondja, hogy eléggé részletes kidolgozásnak lehetünk szemtanúi, és az ő reakcióit is érdemes a lent megtekinthető videóban megfigyelni.

A The Last of Us Part II június 19-én jelent meg, kizárólag PlayStation 4-re, de valószínűleg a Sony csendben megvalósít egy PlayStation 5-ös verziót ebből, hiszen az első résszel kapcsolatban is hasonló sztori történt (a PS3 életének végén jött ki 2013 júniusában, majd nem sokkal később jött a PlayStation 4-es remaster). És bár azt mondja a Naughty Dog, hogy a multiplayer (Factions) nem készül, lehet, hogy nem mond igazat a stúdió.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu