Immersion: PS5 DualSense – A következő szint a tapintás lesz

Az Immersion igazgatója szerint a Sony a PS5 DualSense-nél a haptikus irányításra koncentrál, mert a DS4 már mindent elért audió-vizuális fronton.

 

Az Immersion CEO-ja (akik a Sony PS5 DualSense haptikus, azaz tapintás-alapú irányításáért voltak felelősek) a Sony tapintásra koncentráló új generációs irányításáról beszélt.

Sokan sokfélét írtak és mondtak már a Sony next-gen masinájához érkező DualSense-ről. Minden jel arra utal, hogy az új technológiájú kontroller mélyén rejlő tudás a korábbinál is nagyobb beleélést biztosít majd a játékokba. Ramzi Haidamus Immersion CEO a befektetőkkel tárgyalt, s a DualSense kontrollerről beszélt, s most azt mondta, hogy a Sony azért ebbe az irányba ment el új irányítóival, mert a PS4-en már mindent elértek audió-vizualitás terén, amit csak el lehetett – olyan szintet, amelyet nehéz már jelentősen tovább fokozni.

“Úgy gondoljuk, hogy a Sony remek sorround hangminőséget szállított az évek során.” mondja a főnök. “Azt az élményt gyakorlatilag már csúcsra járatták. Más szóval: nehéz lenne még jelentősebb mértékben fokozni. A videóval ugyanez a helyzet: a PS4 hihetetlen grafikája fejlődni fog PS5-ön, viszont kezdünk eljutni egy bizonyos pontra, ahol már így is-úgyis hihetetlen az élmény. A kérdés tehát az, hogy mi a következő szint, hová lehet még lépni? Úgy véljük, hogy nem véletlen az, hogy a Sony és más játék konzolok is a haptikus technológiák felé nyitnak. Ez gyakorlatilag a harmadik élmény, amely még inkább be tud vonzani a játékba.”

Ramzi azt is hozzátette, hogy ez az élmény eddig nem volt annyira a középpontban. A Sony ellenben most jelentősen fokozni kívánja azt, amelyet játékosainak nyújthat.

„Ami pedig még fontosabb: ez egy olyan élmény, egy olyan jelenség a játékiparban, ami eddig nem igen képviseltette magát magasabb színvonalon. Úgy értem… Persze tudjuk, hogy mit jelentett a haptikusság mindeddig. Ez csak valami vibráló kütyü. Az, amit a Sony tett azért, hogy ez az élmény elmélyüljön még mélyebbre visz a játékba, s a kezedben tartott kontroller technológia IP szerint adaptálódik. Szóval ahogy azt az egyik fejlesztő idézte, ez lesz az első alkalom, hogy igazán érzed majd azt a felületet, amelyet megérintesz, nem csak vibrálást érzel, de szó szerint egy más érzés kerít hatalmába, akár fegyverrel csapsz oda éppen, vagy egy másik felületet ütsz meg.”

Szóval a CEO szerint ez az újdonság, ez az élmény, amelyet a DualSense nyújtani képes lesz, innentől az új norma.

“Ez egy teljesen új dolog lesz, és egész egyszerűen a haptikus érzékelés teszi különlegessé.” – mondta befektetőinek. “Mi pedig izgatottak vagyunk miatta, nem csak azért, mert a Sony csinálja végül meg, hanem mert úgy gondoljuk, hogy ez a fajta irányítás lesz innentől a norma, a standard a jövőben.”

 

Ti mit gondoltok erről? Vajon tényleg konzoltörténeti paradigmaváltásra készül a Sony?

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu