Már ma Gears 5-hetsz a Game Pass-szal mobilon, de jó pár feltételnek meg kell felelni

Mégsem kell szeptember közepéig várni, hogy mobilon használd a Game Pass-t, igaz, a Project xCloud bétaverziójáról beszélünk.

Még a múlt héten jelentette be a Microsoft, hogy egészen konkrétan 2020. szeptember 15-én indul majd a Xbox Game Pass Ultimate előfizetés részeként indul majd a Project xCloud szolgáltatása, amellyel konzolos és PC-s játékokat streamelhetünk ki a telefonunkra vagy tabletünkre – feltéve, ha az Androidos operációs rendszert használ. Most viszont a redmondi cég hirtelen bejelentette, hogy augusztus 11-től, vagyis már mától az Xbox Game Pass Ultimate mostani előfizetői ki is próbálhatják a szolgáltatást az Xbox Game Pass beta applikáció keretében a különféle Androidos készülékeiken, amit itt lehet letölteni. Bár elvileg 15:00-tól már működnie kellene a Project xCloud szolgáltatásnak, miután az applikáció küld egy értesítést, hogy végre elérhető az xCloud, viszont ez egyelőre még nem történt meg.

Egyébként itt leginkább arról van szó, hogy a Microsoft egy bétával szeretné letesztelni, hogy a felhő alapú szolgáltatása a hivatalos rajt előtt gond nélkül fusson. Persze, ahogy minden bétára jellemző, ez a próbalehetőség egyelőre erősen limitált és nem igazán tükrözi még a Project xCloud végső szintjét. Ide tartozik például, hogy az ígért 100 játék helyett, per pillanat mindössze 30 játékkal lehet nyomulni.

És hogy milyen feltételekre van szükség? Egyrészt természetesen Xbox Game Pass Ultimate előfizetésre, és egy Androidos eszközre, ezek nélkül biztosan nem fog menni a buli. Emellett, legalább 6.0-ásre felfrissített Android, 4.0-s vagy újabb Bluetooth-verzió, továbbá 5 GHz-es Wi-Fi-kapcsolat vagy legalább 10 Mb/s letöltési sebességű mobiladat-kapcsolat is szükségesek a működéshez. Valahol meglepő viszont, hogy nem feltétlen szükséges kompatibilis vezeték nélküli Xbox-kontroller Bluetooth-szal, egy DualShock 4-es PlayStation 4 irányítóval is működik az xCloud. Ha mindezek megvannak, akkor nincs más hátra, mint felcsattogni erre a linkre és elvileg megy is buli. Vagy menne, ha megkapnám rá azt az értesítőt – egyelőre ez még nem történt meg.

És hogy mi várható a jövőben? A Microsoft azt ígéri, hogy hogy az xCloud ne csak mobil eszközökön működjék, ez jó hír, viszont az kevésbé pozitív, hogy az iOS telefonokon és tableteken tulajdonosai számára, hogy az Apple egyelőre nem engedélyezi a szolgáltatást a saját rendszerén belül.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu