BioShock 4: új részletek az álláshirdetésekből

Bár még messze vagyunk attól, hogy a Take-Two hivatalosan is leleplezze a következő BioShockot (amin sajnos Ken Levine, az eredeti alkotó nem dolgozik…), itt-ott már lehet hallani róla néhány részletet.

Az álláshirdetések alapján egy új környezetben fog játszódni a BioShock 4, aminek nem is biztos, hogy ott lesz a címében a négyes szám, de jobb ötlet híján mi így kereszteltük el a játékot. A narratíva is kiemelt szerepet kap benne, ezért pedig az előző részek stílusát legalább ebből a szemszögből biztosan követni fogja.

A Cloud Chamber Studios álláshirdetései szerint a következő BioShock Unreal Engine 4-et használ, de szerintünk nem kizárt, hogy átváltanak idő közben Unreal Engine 5-re. Egy új, fantasztikus világban fog játszódni, és a harc megtanulható, kielégítő lesz, és a játékos kifejezheti magát vele egy nagyon is rá reagáló világban, sőt, akár kísérletezhet is a harcokkal. Nem rossz. Az pedig nem olyan nagy meglepetés, hogy next-gen címről van szó, így a PlayStation 5, az Xbox Series X (Xbox Series S?), illetve a PC kapja meg – elvégre még évekre van attól, hogy játszhassunk vele. Talán 2022 tájékán lesz kész.

A BioShock-sorozat legújabb tagja a BioShock Infinite volt, ami 2013-ban jelent meg először PlayStation 3-ra, Xbox 360-ra, illetve PC-re, de egy újrakiadás során a PlayStation 4, az Xbox One, illetve a Nintendo Switch is megkapta az előző két résszel egyetemben (továbbá a PC-n is elérhető a három felújítás a BioShock: The Collection részeként; ebben egy dokumentumfilm is van Ken Levine-nal és Shawn Robertsonnal).

Az álláshirdetések révén lebukni eléggé gyakori dolog mostanában – mert mielőtt egy játékot bejelentenek, általában embereket keresnek a fejlesztéshez, igaz, a Take-Two korábban már megerősítette, hogy a BioShock negyedik felvonása már folyamatban van. Ilyesmit csinálhattak volna az új Mafiával is, amin a Hangar 13 dolgozik (a Mafia: Definitive Editionben erre már utalni fognak…).

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu