DualSense: a PS5-kontroller akkumulátorja tovább tarthat, mint a PS4-é

Legalábbis, ha hinni lehet a kiszivárgott képeknek, amelyek a DualSense alját közelebbről mutatják.

Kevés annyira bosszantó dolog kötődik a DualShock 4-hez, mint a rendkívül gyorsan merülő aksija, amely meglehetősen rövid idő alatt lemerül és emiatt – hiába vezeték nélküli – a hardcore gamerek kénytelenek vele USB kábelre rákötve játszani. Nos, nagyon úgy tűnik, hogy a DualSense esetében ez nem lesz így: a PlayStation 5 kontroller tovább bírja majd a gyűrődést néhány kiszivárgott kép tanúsága szerint.

A VGC nevű oldal fedezte fel, hogy egy gamer, aki a munkájának köszönhetően annyira szerencsés, hogy már most hozzájuthatott a PS5 kontrolleréhez, megmutatta annak hátoldalát. Ezen az látható, hogy a kontroller akkumulátorának kapacitása 1560 mAh (milliamperóra). Ez laikusoknak persze elsőre nem sokat jelent, de ha ránéznek az eredeti, első verziós DualShock 4 hátára, akkor ők is láthatják, hogy arra 800 mAh van ráírva, tehát a DualSense-é majdnem a duplája lesz az eredeti DualShock 4-énak. (A régi DualShock 4-nek egyébként később készültek továbbfejlesztett, nagyobb kapacitású változatai is, de azok sem jártak még csak közelébe sem az 1560 mAh-nak).

Persze, azért ne felejtkezzünk el arról sem, hogy a DualSense-nek tömérdek új funkciója lesz, amelyek szintén zabálhatják majd az energiát, még inkább, mint a DS4 esetében. Ez akár azt is jelentheti, hogy nem sokkal tovább bírja majd a DualSense, szóval csak reménykedhetünk, hogy a Sony mérnökei jobban optimalizálták a kontroller teljesítményét, így a kapacitás-növekedés mellett az akkumulátor is tovább bírja majd. Egyébként ezzel kapcsolatban már egy másik forrásból hallhattunk: egy reddites szivárogtató szerint a DualSense 3–4 órával tovább bírja majd, mint a DualShock 4. A DualSense-ről emellett azt is megtudtuk már korábban, magától a Sony-tól, hogy a hátsó gombokról lemondhatunk.

A PlayStation 5 2020 megjelenése és ára még mindig rejtély, pedig a Sony lassan már előbbit ki is bökhetné, hiszen az XSX-ről már tegnap este óta tudhatjuk, hogy novemberben érkezik.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu