Phil Spencer a Halo Infinite elhalasztásáról beszélt

„Kellemetlen ügy, de ez a helyes döntés.” – mondta az Xbox főnök Phil Spencer, mikor is bocsánatot kért a rajongóktól a Halo Infinite csúszása miatt.

 

Pár napja jött a kellemetlen meglepetés: a Halo Infinite-et elhalasztották 2021-re, nem jön az Xbox Series X premierjekor. Habár az ilyesmit mindig nehéz a fanoknak megemészteni, a legtöbb Halo és Xbox rajongó megértéssel fogadta a dolgot. Végső soron az a fontos, hogy a játék végül jó legyen. Természetesen Phil Spencer, az Xbox feje is tudja, hogy ez milyen sokakat ért hideg vízként, ezért bocsánatot is kért.

Spencer Gary Whitta show-jában járt a Twitch-en, ahol is az Animal Crossing: New Horizons segítségével interjúvoltat meg nagy neveket. „Hadd kezdjem rögtön annak elismerésével, hogy ez egy igen kellemetlen ügy.” – kommentálta Phil Spencer a történteket, aki aztán így folytatta: „Nagy csalódás ez az embereknek és csalódás nekünk is.” Spencer ismét kiemelte, hogy együtt tervezték megjelentetni az Xbox Series X-et és az új Halo Infinite-et.

Azonban az Xbox elnöke megvédte döntésüket: „Szerintem helyes döntést hoztunk, mind az Xbox-ra, a Halo-ra és felhasználóinkra nézve.” Spencer felidézte milyen nehéz is volt ezt az utat választaniuk, azonban sem ő, sem a 343 Industries csapata nem érezte úgy, hogy megvalósítható lenne az a Halo-megjelenés, amit elterveztek, így nem maradt más választás. Azt majd még meglátjuk, hogy ez hogyan befolyásolja az Xbox Series X eladásokat.

Ehhez az Xbox vezetője még azt is hozzátette, hogy felmerült a Halo Infinite epizodikus formában történő megjelentetése is. Ő és Bonnie Ross a 343 Industries-tól, valamint Matt Booty az Xbox Game Studios csapattól alaposan megvitatták ezt a kérdést, de végül elvetették az ötletet. Spencer beszélt még arról is, hogy a csapat egészsége fontos tényező volt akkor, amikor a játék elhalasztása mellett döntöttek.

Habár Master Chief új kalandja nem az Xbox Series X-el együtt érkezik, a Microsoft azért nem fél izmozni a gép felhozatalával, ezért közzétették a teljes felsorolást az érkező új és az Xbox Series X-re újraoptimalizált játékok listájával. A Microsoft egyik legnagyobb dobása kétségtelenül a Fable lesz majd, amiről máris rengeteg a találgatás.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu