DARQ: Complete Edition: next-gen újrakiadást kap Lloyd is [VIDEO]

A címében is sötétnek nevezhető pszichológiai horror (a DARQ szójáték az angol dark szóra…) csatlakozik az egyre inkább bővülő „a jelenlegi generáción már elérhető, de a next-gen újrakiadást is bejelentő játékok” listához.

A Feardemic bejelentette, hogy a tavaly augusztusban Steamre és GOG-ra megjelent DARQ, továbbá a márciusban megjelent The Tower DLC, illetve a még fejlesztés alatt álló The Crypt DLC is egybe lesz csomagolva a DARQ: Complete Edition név alatt, és ezzel egy időben teljes körű konzolos támadást is indítanak a játékkal, ugyanis a PlayStation 5, az Xbox Series X, a PlayStation 4, az Xbox One, illetve a Nintendo Switch is megkapja a pszichológiai horrort (ami azért PC-n is kap egy újrakiadást).

Ebben a játékban Lloyd történetét láthatjuk, aki rádöbben arra, hogy álmodik, de balszerencséjére az álom gyorsan egy rémálommá fordul át, és minden felébredési kísérlete kudarccal jár. A tudatalattijának eddig talán nem is ismert szögleteit is megismerve Lloydnak meg kell tanulnia túlélni, miközben a fizika szabályait meggörbíti, és az álomvilág folyékony anyagát is az ő kedvére szabja. Persze Lloydnak lopakodnia is kell a közelben levő ellenfelek miatt, ugyanis a nyílt konfrontációt nem nagyon fogja túlélni (mivel azok erősebbek és gyorsabbak nála…). Ezért meg kell terveznie, hogy miként jusson tovább anélkül, hogy észrevennék őt.

A DARQ: Complete Edition az eredetihez hűen lassan építi fel a környezetet, és nem a vérre és erőszakra támaszkodva igyekszik horrorjáték lenni. Egyedi művészeti stílusú, és kidolgozott környezettel rendelkezik. A hangokért Bjorn Jacobsen felelős (ő a Hitman-sorozat mellett a Cyberpunk 2077-en is dolgozik). A falakon is sétálhatunk, de akár a plafonon is járkálhatunk, és emellett a tárgyakat mozgathatjuk, plusz a szobákat is forgathajuk (erre lehet egy szóval mondani, hogy pőzli). Lesznek titkok is, de ezt a Steam-oldal szerint csak a hardcore játékosoknak ajánlják a fejlesztők.

A DARQ: Complete Edition (illetve az alapjátékhoz a The Crypt DLC is!) decemberben érkezik PlayStation 5-re, Xbox Series X-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switchre, és PC-re (tehát a PlayStation 5 is novembertől lesz kapható…), de lesz fizikai kiadás is, ám ez csak 2021 januárjától lesz elérhető.

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu