Az Xbox kihagyja a konzolháborút: Phil Spencer mást tervez

Phil Spencer nem szándékozik több Xbox-ot eladni, mint amennyi a PlayStation-ből vagy Nintendo-ból fogy – ő szolgáltatásokban gondolkodik.

 

Az Xbox fejének elmondása szerint a Microsoft a jövő szolgáltatásainak híve.

Mint arról már írtunk, Phil Spencer szerepelt Gary Whitta talk show-jának legutóbbi részében, az Animal Talking-ban, melyet az Animal Crossing: New Horizons-ban tartanak, ahol is hírességek beszélgetnek az íróval aktuális dolgokról. Spencer, mint azt már írtuk, beismerte, hogy a Halo Infinite elhalasztása kellemetlen volt, most pedig még többet tudunk mondani az Xbox főnök álláspontjáról.

Phil Spencer leszögezte, hogy a Microsoft stratégiája a jövőre nézve teljes mértékben különbözik attól, amelyet a Sony vagy a Nintendo követ. „Hogy mennyi konzolt tudok eladni más cégekhez képest? Nekünk nem ez áll a középpontban.” – mondta. Ha valakinek is volt még kétsége afelől, hogy mi is a Microsoft valódi stratégiájának lényege, annak itt a válasz.

Az Xbox feje egyértelművé tette, hogy a Microsoft azt akarja, hogy az élmény a felhasználó körül forogjon, nem számít az sem, hogy milyen platformon fogyasztanak tartalmat. „Ha lebilincselő televíziós élményre vágyok, akkor az Xbox Series X elhozza azt a számomra, emellett pedig roppant izgatott vagyok az általunk fejlesztett játékok felhozatala kapcsán is, de Xbox felhasználóként megélni most a konzolháborút egészen más, mint a hagyományos értelemben megszoktuk.” – mondta Spencer.

 

„Ha gépeket akarnánk eladni, nem adnánk ki játékainkat PC-re vagy jelentetnénk meg őket xCloud-on keresztül.” – Phil Spencer

 

„Ha gépeket akarnánk eladni, nem adnánk ki játékainkat PC-re és Xbox One-ra is, vagy jelentetnénk meg őket xCloud-on keresztül, hogy aztán az emberek mobilokon játszhassanak velük.” – tette hozzá Phil Spencer. Ezek mellett az Xbox CEO azt is elmondta, hogy ő nem becsüli alá más cégek megközelítését, de megerősítette, hogy ők a játékosok köré akarják felépíteni az élményt.

Érdemes észben tartani, hogy az xCloud hamarosan érkezik Xbox Game Pass Ultimate-re, egészen pontosan szeptember 15.-én.

Az igazság az, hogy Phil Spencer szavai csak megerősítették azt, amit már hónapok óta láttunk; a stratégia egészen nyilvánvaló volt. Habár nem a gépeladás a Microsoft legfontosabb célja, azért mi kíváncsian várjuk az új gép, az Xbox Series X pontos megjelenési dátumának bejelentését, illetve az árat, és természetesen az Xbox Series S létezésének hivatalos megerősítése is várat még magára.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu