Mégsem lesz probléma a 4K felbontás a PlayStation 5-nek?

Egyesek mintha direkt akarnának feszültséget kelteni.

Nemrég írtunk arról, hogy állítólag a PlayStation 5 állítólag nem nagyon tud valós 4K felbontásban megfelelő teljesítményt nyújtani a Resident Evil (8): Village-ben – ezt Dusk Golem (Twitteren AestheticGamer) írta, és a Capcom játékát utólag nevezte csak meg példaként. Úgy tűnik, hogy ő sem olyan nagy mértékben megbízható, ahogy azt eddig hihettük. Ő a ResetEra fórumon beszélt arról, amit tudott, és most szépen bajba is jutott a website-on.

A Twitteren olvashatjuk, hogy ő indította el a „kamu 4K-s” témát (itt arra kell gondolni, hogy a natív felbontás kisebb annál, így felskálázást csinálna a PlayStation 5), lefokozták a moderátori rangjáról, és az általa indított fórumtopicot is bezárták. Ő nem rendelkezik elegendő információval, hogy a részleteket is ismerje, és ezért több, nála jártasabb felhasználó szépen neki is ment, mert a fejlesztői közösségből is néhányan írtak oda. Erre lehetne mondani, hogy pórul járt. Beismerte, hogy a rossz Xbox-os hírek után a mérleg másik oldalára is tenni szeretett volna valamit, és csak egy korai Resident Evil: Village builddel kapcsolatos információkkal rendelkezett. (És ott még nem éppen az optimalizáláson van a hangsúly – ráadásul a fejlesztőknek új konzollal és annak fejlesztőkészletével kellett itt megismerkednie…)

A fejlesztők közül a TeamKill Media reagált is erre – ők ugye a sci-fi horror műfajú Quantum Erroron dolgoznak, ami PlayStation 5-re, később pedig PlayStation 4-re fog megjelenni. Egy tweet szerint egy zárt térben játszódó shooterről van szó, ami a PlayStation 5-ön alig éri el a 30 FPS-t 4K felbontáson, és szerinte le kell majd butítani a játékot. A fejlesztők reakciója pedig szépen cafatokra szedi ezt a nyilatkozatot: szerintük ez az idézet egyáltalán nem tőlük jött. A játékuk jelenleg 65-70 FPS-sel fut 4K-n optimalizáció nélkül (és az Unreal Engine-ből még csak a 4-es van meg nekik…), így pedig biztosan elérik a 4K/60 FPS-t, majd hozzátették, hogy több is lesz a Quantum Errorban a folyosóknál.

Ezek után még az ár biztosan tényező lesz a PlayStation 5-nek (ami vagy november 13-án, vagy 20-án érkezik…) és az Xbox Series X-nek (ami biztosan novemberben jön, talán 6-án).

Forrás: PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu