Miyamoto Mester vicces sztorija a SNES-es Star Fox kapcsán

A humoros anekdota Miyamoto úrról a Netflix videójátékokról szóló High Score című sorozatának utolsó fejezetében hangzott el.

 

A Netflix útjára indítja új sorozatát, a videójátékok történetét felölelő High Score-t, mégpedig agusztus 19.-én. Hat fejezetre osztva járjuk majd be a különböző korokat, s korábban sosem hallott történeteknek jár majd utána a világban. Az utolsó fejezetről már tudható, hogy többek között az Argonaut Software szenvedéstörténetét regéli majd el, azaz a Star Fox programozóiét, melyet a legenda, Shigeru Miyamoto dohányfüggősége okozott.

Ez a legutóbbi része a High Score-nak a Nintendo és az Argonaut Software kapcsolatának kezdeteit meséli el, s hogy hogyan vezetett az a Star Fox megalkotásához Super Nintendo-ra. Dylan Cuthbert és Giles Goddard, korábbi Argonaut alkalmazottak is felbukkannak a sorozatban, megosztva, hogy ez az állás volt az, amely miatt Japánba költöztek s a Nintendo irodáiban vállaltak munkát. De persze nem ez a történet legérdekesebb része.

 

 

Az egykori programozók szerint, a Nintendo külön szobát szánt az Argonaut-nak a saját épületében, mégis kissé elkülönítve érezték magukat. „Soha senki nem dolgozott ott a Nintendo emberein kívül.” – mondja Goddard. Talán ez megmagyarázza a sztorit, ugyanis egyedül az Argonaut Software termében engedték Miyamoto urat dohányozni. A gond ezzel csak annyi, hogy a japán zseni rengeteget dohányzott, s ezzel a programozók agyára ment.

“Már megint itt van? Folyton ezt kérdeztük egymástól.” mondja Cuthbert. „Mi éppen valami új kitalálásán gondolkoztunk, mikor ő elkezdett fákról, vagy oda nem illő dolgokról beszélni.” – emlékezik vissza. Azonban az egykori munkatársak később elismerték, hogy ez tette Shigeru Miyamoto-t azzá, aki, egy igazi zsenivé: „Az ő agya egyszerre tudott gondolni minderre.”

Nem ez az első eset, hogy az Argonaut Software beszélt Miyamoto-ról és az ő dohány függőségéről, de soha korábban nem beszéltek még ilyen nyíltan erről. Persze, mint azt a The New Yorker felfedi, Miyamoto feladta a dohányt és a pachinko-t (rendkívül gyakori játékautomata Japánban) mikor 40 éves lett.

Ha nem tudsz betelni Miyamoto úr munkásságával, emlékezz rá, hogy a Nintendo nem rég bejelentette a Pikmin 3 Deluxe megjelenését Nintendo Switch-re, október 30.-ai megjelenéssel.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu