Most már biztos: új PlayStation VR-on dolgozik a Sony

Egy álláshirdetés meg is erősíti, hogy a Sony hamarosan le fogja cserélni a 2016-ban megjelent, és azóta a riválisokhoz képest technikailag lemaradó virtuális valóság-headsetet.

Az UploadVR bukkant rá a Sony japán álláshirdetésére, ahol nyíltan kihangsúlyozza a Sony Corp., hogy a cég egy következő generációs VR-szemüvegen dolgozna egy kb. tizenöt fős csapattal, ami az optikai rendszert magába foglaló szerkezet mechanikus dizájnjáért felelős, és a cél, hogy kicsi és könnyű legyen, továbbá a hőelvezetést sem kívánják elhanyagolni.

És itt jön a másfél csavar – a feles itt az, hogy nem a Sony Interactive Entertainment Japan Asia adta fel a hirdetést (ez tartozik közvetlenül a PlayStation brandhez), hanem a Sony Corporation, azaz a fő cég. A komolyabb gondolat viszont ott rejlik, hogy az álláshirdetés öt éves időtávra szól, pontosabban ennyi idő múlva jelenhet meg az új VR-headset. 2025-ben. Ha mostanában tették közzé az álláshirdetést. Lehet, hogy a cég egy lépéssel előrébb tervez, és ez már akár a harmadik generációs PlayStation VR-hoz keresne valakit, mert a kettesről már hallottunk elég sokszor, és lehetséges, hogy hamarosan az is megjelenik.

Az UploadVR még azt is említi, hogy egy másik forgatókönyv is felmerülhet – mi van akkor, ha a Sony a PC-re tervez valami hardvert? Vagy… mi volna, ha ez az új headset az Oculus Quest ellen lépne a ringbe? Azaz: ez egy önálló platform lenne, amihez nem lenne szükséges egy PlayStation-konzol, vagy egy PC sem. A jó képminőség, illetve a fogyasztók számára a könnyű használhatóság pedig ezt nem nagyon válaszolja meg az álláshirdetésben.

Úgyhogy a Sony nem viccelt, amikor a PlayStation 5-ről kijelentette, hogy az is erősen támaszkodni fog a virtuális valóságra, és azért az új konzolhoz egy új PlayStation VR is jól fog jönni (még ha a régit is támogatni fogja a PS5).

Forrás: PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu