A Mount and Blade II moddereknek szánt eszközeiről [VIDEO]

A TaleWorlds bemutatta az e hónapban érkező eszköztárat, melyet a Mount and Blade II-t bővítő modderek rendelkezésére bocsájtanak majd.

 

Bemutatták a hivatalos Mount and Blade II Bannerlord mod tool-t, mégpedig a fejlesztő TaleWorlds ment bele egy fejlesztői naplóban az eszközök működésébe, és azt kell mondjuk, lenyűgözően mély eszköztárról beszélünk. A TaleWorlds részletesen is elmagyarázta Steam-en, hogy pontosan mit is lehet majd csinálni a Mount and Blade II Bannerlord mod tool-jával.

 

SCENE EDITOR

Kezdjük azzal, hogy szemügyre vesszük a Scene Editor-t és annak eszközeit:

 

  • A Scene Editor a pályadizájnereink által is használt eszköz, mellyel tervezőink a játék helyszíneit készítették, beleértve a világtérképet is.
  • A Terrain Select (Terep kiválasztása) és a Terrain Elevation (Terep emelés/süllyesztés) eszközök lehetővé teszik a modder számára különböző méretű és jellegű terepek kialakítását, saját területük geometriájának testreszabását. Ezzel a menüvel hívhatóak le új terepelemek is, materialok is.
  • A Paint Terrain Layer eszközzel (kb. terep-felületszínezőnek lehetne fordítani) a modderek átszínezhetik más textúrák használatával a terepelemeket, mint sivatagi homok, buja aljnövényzet vagy akár az utcakövek. Ezzel az eszközzel könnyedén generálhatóak új erdők vagy tanyavidékek, farmok is.
  • Ehhez jön az Add Flora tool (növényzet hozzáadása), amely sokkal célirányosabb, irányítottabb eszköz, mellyel még kidolgozottabbá tehetjük munkánkat extra kövek vagy növényzet hozzáadásával.
  • Az Add Entities (elem hozzáadása) lehetővé teszi a moddereknek, hogy az előregyártott elemekhez hozzáférjenek, vagy újakat gyártsanak a Bannerlord számára. Ezek a játékhoz adott elemek aztán manipulálhatóak, testreszabhatóak új hangok hozzákapcsolásával, elforgatással, mozgatással, textúrák módosításával, fényeffektek hozzáadásával, illetve akár új méret, script vagy fizikai tulajdonságok megadásával.
  • Az Atmosphere Editor lehetővé teszi előre elkészített minták közül enged válogatni, de itt az alapok mellé akár új hangulati elemeket is létrehozhatunk.
  • Mindemellett a Global Illumination eszköz előre kiszámított bevilágítással dolgozik, értékek állításával valós fénykörülmények idézhetőek meg.

 

 

Lesznek itt még más modding tool-ok is a Scene Editor mellett:

 

MESH EDITOR

  • A Mesh editor elénk rakja a modellhálót, amelyet szabadon alakíthatunk, exportálhatunk vagy importálhatunk a tárolóból.

MATERIAL EDITOR

  • A material editor elérhetővé teszi az anyagmanipulálást, megszabhatjuk általa a material tulajdonságokat.

TEXTURE EDITOR

  • A texture editor eszköz önmagáért beszél: exportálhatjuk, importálhatjuk és átszabhatjuk vele a textúrákat, melyeket aztán a modellháló alkotta testre húzunk.

PARTICLE EDITOR

  • A particle editor, azaz részecske editor egy igen átfogó kis cucc, ami lehetővé teszi a részecskeeffektek létrehozását és manipulálását.

CLOTH EDITOR

  • A cloth editor megjelenítheti és átalakíthatóvá teszi a cloth, azaz ruha szimulációját, hozzá kapcsolódó modellhálót stb.

MODEL VIEWER

  • Végül pedig itt van a Model viewer, amely a modderek számára hasznos fícsör, mellyel visszanézhetik amit alkottak, összekombinálhatnak több mod elemet, megvizsgálva hogyan is néznek ki kész állapotukban.

 

A Mount and Blade II mod tools első eszközei ezek, melyeket a egy javítás formájában a hónap későbbi szakaszában adnak ki más hibajavításokkal és új lehetőségekkel, mint a lándzsa animációi, az autóblokkolás képessége (csak singleplayer-ben) az alakzatban mozgó mesterséges intelligencia (AI) javítása, s új Sturgian páncéldarabok és pajzsok játékhoz adása.

A Mount and Blade II egy darabig még Early Access-ben marad PC-n Steam-en, legalább 2021. márciusáig.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu