CD Projekt RED – „A Cyberpunk 2077 RPG, nem lövölde!”

A The Witcher alkotói nem akarják, hogy az emberek félreértsék: attól mert belsőnézetes a Cyberpunk 2077, még nem változik meg a műfaja.

 

Egyértelmű, hogy a Cyberpunk 2077 az idei év egyik legjobban várt játéka, a játékosok pedig alig várják már, hogy maguk is bejárhassák Night City-t és környékét, főleg a rengeteg csúszás után amelyet a cím elszenvedett. Az egyik legnagyobb meglepetés az volt, mikor először megpillantottuk a játékot, hogy belsőnézetes lesz. Úgy tűnik, hogy ez továbbra is zavarodottságot okoz a közösségen belül, így hát a CD Projekt el akarja oszlatni a kételyeinket.

Egy interjúban nemrég a pályatervező Miles Tost beszélt arról, hogy ez nem lövöldözős játék, akármennyire is szeretné sok játékos annak látni. „Szerintem sok ember meglátja ezt a játékot, s azt gondolja, hogy ó, belsőnézetes és fegyverek vannak benne: akkor ez egy shooter! Ez pedig nagyon felületes megközelítése a dolgoknak.” – mondta. A Cyberpunk 2077 egy RPG.

 

 

A CD Projekt dolgozója úgy tűnt, egészen bosszantónak találja, hogy egyáltalán el kell ezt magyaráznia: „Azt hiszem az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy a Cyberpunk 2077 elsősorban RPG. Vannak képességeid, megváltoztatható a kinézeted, megválasztható a párbeszédben, hogy mit mondasz… Ezek mind az élmény középpontját képezik.” – jegyezte meg Tost.

„A Cyberpunk 2077 nagyon sok tekintetben még mélyebb szerepjáték, mint a The Witcher 3 volt.” – Miles Tost

Konkrétan azt mondta Tost, hogy úgy érzi, a Cyberpunk 2077 sok tekintetben mélyebb RPG, mint a The Witcher 3. „A CD Projekt jó pár gonddal megküzdött már a kameranézet miatt, először is nem mindenki fogadta örömmel a belsőnézetet, majd pedig a közelharc okozott komoly fejfájást a stúdiónak ebből a nézetből.

A játék november 19.-én érkezik PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra, s már egészen sok mindent tudunk a játékról, például azt, hogy eredetünk milyen meghatározó lesz majd a történet során, vagy azt, hogy elképesztő méretű arzenál áll majd rendelkezésünkre jobbra is, balra is, melyekkel harcolhatunk az ellenfeleink ellen.

Cyberpunk 2077 „Night City” előzetesünk itt olvasható!

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu