Ghost of Tsushima: Legends – nem is akárhogyan érkezik a játék kooperatív módja! [VIDEO]

Igazán meglepő és egyben jó hír a Sucker Punch csapatától, hogy bejelentették a Ghost of Tsushima open world, az egyjátékos története melletti négyfős kooperatív játékmódot Ghost of Tsushima: Legends DLC-t, amely még az ősszel jelenik meg.

Ráadásul külön remek hír, hogy ezért egyetlen forintot sem kell költeni, ugyanis – a szokásos pénzorientált hozzáállás helyett – teljesen ingyenes frissítés lesz az alapjátékhoz! A többjátékos DLC-ben a főszereplő Szakai Dzsin ugyan nem lesz benne, de őt épp eleget láttuk, helyette négy másik harcost ismerhetünk meg, akik szintén legendává váltak Tsushima szigetén.

A Ghost of Tsushima egyjátékos kampányával szemben, ahol a világot open world módon fedezhettük fel, itt a lényeg a kooperatív csatákon és az akción lesz majd – persze továbbra is a japán mítoszok által inspirált világban. Egyedül egyébként nem is játszhatjuk: vagy barátokkal, vagy az online matchmakinget használva, véletlenszerű 2-4 játékostárssal vethetjük be hőseinket az új küldetésekben. A multiparti elején négy kaszt: a szamuráj, a vadász, a rónin és az orvgyilkos közül választhatunk. Természetesen mindegyiküknek egyedi képességeik lesznek, ezekről viszont még nem árult el semmit a Sucker Punch.

Különbség van a két- illetve négyfős csapatok küldetései között is. A kétfős csapatok kooperatív sztorimissziókat teljesíthetnek, melyek nem csak nehezebbek az alapjátékhoz képest, hanem mágikus elemekkel kibővítve, egyedi játékmechanikai megoldásokat is alkalmaznak. Itt kifejezetten a társunkkal összehangolt csatán nyugszik a játék lényege.

A négyfős Survival küldetések viszont a túlélésről szólnak, ezeknél a hullámokban érkező ellenfeleket kell szanaszét kaszabolni, ráadásul Cusima legkeményebb harcosaival kell szembe szállni. A fantasy elemek itt is szerepelnek (tehát kicsit a Nioh irányába megy el a játék ebben a tekintetben), ugyanis például a természetfeletti képességekkel bíró Onikkal is kell megküzdenünk.

No és ez még nem minden! A Legends érkezése után négyfős raideket is kapunk, amelyek során Cusima szigetének eddig nem látott, rendkívül veszélyes helyszínein különféle brutális és kegyetlen ellenfelek tömegeivel kell megküzdenünk.

A Ghost of Tsushima: Legends frissítése még idén ősszel érkezik, és az alapjáték mellett pusztán PS Plus előfizetésre szükségünk.

A Ghost of Tsushima tesztjét itt olvashatjátok.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu