Újabb veszteség a GTA háza táján – Lazlow Jones otthagyta a Rockstar-t

Ő a cég súlyos veszteségei közül a legújabb – sorra hagyják ott a GTA-sorozatot naggyá tevő kreatív elmék a Rockstar-t.

 

Az elmúlt években komoly belső átalakuláson ment keresztül a Rockstar, legjelentősebb arcai hagyták ott a vállalatot, köztük Leslie Benzies és Dan Houser. Nos, most Lazlow Jones távozott, aki a Grand Theft Auto-sorozat producere, szinkronszínésze, de olykor direktora és írója is volt.

A fejlesztő áprilisban távozott.

 

 

Nos, Jones LinkedIn profilja alapján a fejlesztő áprilissal vetett véget 19 éves Rockstar-karrierjének, most pedig tanácsadói szerepben van egy meg nem határozott videójátékos cégnél, miközben műsorproducerként is működik a Disney-nél és a Netflix-nél.

Ha a férfi neve ismerős, az nem véletlen: amellett hogy fejlesztőként is dolgozott a játékokon, Lazlow Jones a hangját adta több szatirikus rádióműsorhoz is a Grand Theft Auto-sorozatban.

„Közel 20 éven át dolgoztam a Rockstar Games-nél mint rendező, producer és író, olyan történelmi jelentőségű franchise-okon, mint a Grand Theft Auto, a Red Dead Redemption, a Bully, a Max Payne, a Midnight Club és még sok más game.” – idézi a hosszú felsorolás Jones profilján. „Társvezetője voltam a Rockstar Games produkciós részlegének, s személyesen feleltem a kreatív audió és videó anyagokért, együtt dolgozva vele, egyenesen Dan Houser-rel, a Rockstar társalapítójával és kreatív direktorával.”

 

 

Mint említettük, más ikonikus figurák is otthagyták a Rockstar-t az elmúlt években, Leslie Benzies-el kezdődően, aki 2016-ban hatalmas botrány és jogi herce-hurca közepette lépett le, majd Dan Houser-el folytatva a sort, aki márciusban távozott, majdnem egyszerre Jones-al. Így hát a stúdió legendás nevei közül már csak egy maradt, a társalapító Sam Houser.

Mindeközben a Grand Theft Auto V úgy fogy, mintha csak új megjelenés volna, annak ellenére, hogy már 7 éve a piacon van, de az igazi poén nem is ez: a játékot újra megjelentetik next-gen konzolokra is. Azt nem tudjuk még, hogy milyen hatással lesz a GTA VI-ra ezen ikonikus arcok hiánya, de az igen beszédes, hogy a stúdió nem olyan régen elismerte, hogy jelen korunk szocio-politikai légkörében sokkal nehezebb lenne egy GTA-t megírni.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu