A Rocksteady megvédi magát a szexuális zaklatás vádjával szemben

Megnyugtatták a játékosközösséget, hogy egy biztonságos munkahely megteremtése a céljuk a Rocksteady-nél.

 

Megvádolták a Rocksteady-t, mégpedig szexuális zaklatással. A stúdió, amely a Batman Arkham-sorozatot készítette nekünk, s amely a hétvégén mutatja be legújabb játékát, a Suicide Squad: Kill the Justice League-et, most megszólalt. Egészen pontosan megvédték magukat, miután a nyilvánosság is tudomást szerzett egy levélről, amelyben egy csapat, a cégnél dolgozó nő kifogásolta a Rocksteady-nél uralkodó légkört, zaklatást, abúzust.

A Rocksteady a Twitter-en reagált a vádakra, biztosítva mindenkit afelől, hogy a 2018-as levelet aláíró nők közül 10-ből 8 még a cégnél dolgozik, s hogy most miattuk is reagálnak erre az egészre.

 

 

A Rocksteady nem érzi úgy, hogy a The Guardian fair módon ábrázolta volna a cégen belül uralkodó állapotokat. Állításuk szerint amint a levelet megkapták találkozókat szerveztek az azt aláíró nőkkel, hogy megvitassák, hogyan lehetne a vállalatot egy biztonságosabb hellyé tenni. Emellett azt is állítják, hogy ők minden lépést megtettek annak érdekében, hogy a nők magabiztosan dolgozhassanak egy ilyen férfiak által uralt iparágban.

Azt is elmondta a Rocksteady, hogy egyik aláíró nőnek sem jelezték, hogy a média le fogja közölni a levelet, a cég privátban akarta megoldani az ügyet, s most úgy érzi, hogy a nők jogai is sérültek. Ezzel egyidőben azért biztosítanak mindenkit afelől, hogy tovább munkálkodnak majd azon, hogy a Rocksteady-t egy biztonságos hellyé tegyék a kisebbséghez tartozók számára is, azzal a céllal, hogy továbbra is remek játékokat hozzanak létre együtt.

Most hétvégén a DC FanDome keretein belül a Rocksteady kerekasztalt tervez, melynek során bemutatják új játékukat, amelynek főszereplője a Suicide Squad, azaz az Öngyilkos osztag lesz.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu