Botrány: októbertől Facebook-account kell majd az Oculus-hoz!

Az Oculus állítása szerint a közösség védelme érdekében akarja kikényszeríteni a valós identitás használatát a Facebook-al.

 

Az Oculus bejelentett egy belépést érintő új frissítést, ami mellett nem lehet (vagy szabad) szó nélkül elmenni. 2020. októberétől kötelezővé tennék a Facebook profilok használatát a brand eszközein.  Jelenleg még csak az e-mail regisztráció szükséges, kivéve multiplayer funkcióknál, amelyek már eddig is a közösségi hálóhoz kötődő account használatára köteleztek.

Na ez októbertől megváltozik. Bárki aki ilyen eszközt vásárol Facebook-ra kell majd hogy regisztálja valós adatait. Még az Oculus-accounttal rendelkezőknek is össze kell vonni fiókjukat egy létező Facebook profillal.

Kijelenthetjük, hogy ez a Facebook felhasználókra történő ráerőszakolása.

A felhasználási feltételek szerint az Oculus-accountok még két évig maradnak Facebook nélkül használhatóak. Ez azt jelenti, hogy 2023 január 1.-től nem fogod tudni teljesen kihasználni az Oculus accountodat, hacsak nem kapcsolod össze a Facebook-al, sőt, egyes játékok működése leállhat ebben az esetben. Habár a vállalat megerősíti a regisztráció során, hogy biztosítja játékai használatát a jövőben, ergo a Facebook ezzel gyakorlatilag megszegi a felhasználókkal kötött szerződését. (Ez körülbelül olyan kaliberű dolog, mintha Kinect nélkül nem használhattad volna Xbox-on a korábban megvásárolt játékaidat pl.)

Ezzel a Facebook tulajdonképpen teljesen magába akarja olvasztani az Oculust, közösségi élménnyé téve a játékot, akár akarjuk, akár nem. Ezen a módon persze egyszerűbb lesz tartalmat megosztani az eszközről, vagy videót közvetíteni, hiszen valós profilunk alá tartozik majd a ketyere: kérdés, hogy megéri-e ezért bizalmas adatainkat a Facebook rendelkezésére bocsájtanunk, pláne ha az ennyire erőszakosan akarja azokat? A mulatságos mégis az, hogy míg eddig észszerűen azzal védtük magunkat a neten, hogy álnevek és avatárok mögé bújtunk, a Facebook most azt akarja lenyomni a torkunkon, hogy azzal védjük igazán identitásunkat, ha felfedjük azt ország-világ előtt.
Szóval opcionális a Facebook, igaz? Bármikor leiratkozhatunk róla, ugye? Azt hiszem ez az állítás most dőlt meg, legalábbis az Oculus-felhasználóknak mindenképpen.
Nem veszélyes az, ami történik?

Ti mit gondoltok erről? Legyen kötelező a Facebook?

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu