Elhunyt Brett Schnepf, az első Xbox egyik atyja

A Brett Schnepf nevezte el az első konzol kontrollerét, a The Duke-ot – az Xbox Classic egyik látnoka önkezűleg vetett véget életének.

 

Seamus Blackley, az eredeti Xbox egyik fő ötletadója s architektúrájának kidolgozója pár napja jelentette be Brett Schnepf halálát, aki az első doboz tervezői csapatának egyik tagja volt, s többek között hozzá fűződik az első kontroller a „The Duke” elnevezése is, tiszteletadásképpen fia, Duke Schnepf előtt, aki most adománygyűjtésbe kezdett Schnepf elhamvasztásának megszervezéséért.

Része volt olyan nagyszerű csapatoknak, mint az eredeti Xbox megjelentetéséért felelős team, vagy a Flight Simulator csapata, illetve a Sidewinder-é, és még sok más egyébé. Ez volt az ő öröksége. Magával viszi most annak büszkeségét is, hogy ő és barátai egy ilyen történelmi pillanat részesei lehettek.” – magyarázza Duke. „Mégis, amire leginkább büszke volt, az az, hogy rólam nevezhette el a kontrollert, legidősebb fiáról, igen, a Duke kontrollerre gondolok. Mikor csak felhoztad előtte az Xbox-ot, mindig előhozakodott a Duke kontrollerrel. A Microsoft biztosította számára az alapot ahhoz, hogy megállapodjon az életben, családja lehessen. A Microsoft helyettesíthetetlen volt Brett életében, s az tette őt azzá a férfivá, aki volt.

Brett a hardvereseknél volt (egér és billentyűzet kezelése) mikor átszabtuk a csapatát és az egész kis világát ezzel a konzol-dologgal. Könnyed mosolya, sármja és állhatatossága mind nagyon meghatározóak voltak. Pedig közben nagyon félt attól, hogy ez a projekt tönkreteszi majd a karrierjét.” meséli Blackley a Twitter-accountján.

Brett Schnepf saját életét oltotta ki augusztus 12.-én, fia pedig már közel 21,000 $ dollárt szedett össze elhamvasztására és az egyéb kiadásokra, köztük legkisebb fia, Jack egyetemi oktatására. „Utolsó szavai Jack-hez és hozzám: vigyázzatok egymásra, s ne kövessétek a példámat. Pedig fenomenális élete volt, és szerencsés leszek ha csak fele olyan férfi lesz belőlem, mint amilyen apám volt.” – mondta Duke Schnepf.

Az első Xbox mára a konzoltörténelem része, alkotói művészek és látnokok voltak, olyanok, mint Brett Schnepf. Nyugodjék békében.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu