Horizon Zero Dawn, PC-változat: Új frissítéssel javítanak a játékon

A Horizon Zero Dawn PC-verziójának frissítése a leggyakoribb hibákat és fagyásokat igyekszik orvosolni.

 

A Horizon: Zero Dawn Complete Edition augusztus 7.-én jelent meg igen jó fogadtatás mellett, habár a számítógépes teljesítménnyel akadtak gondok, messze állt attól, amire a rajongók számítottak. A Guerrilla már kiadott egy frissítést, a játék hibáit orvosolandó, az első javítás meg is oldott néhány problémát, de nem mindet, ezért itt az 1.02-es verzió, amivel a stúdió azt reméli, hogy a bugok és a fagyások egy része legalább eltűnik a játékból.

A Reddit-en a Guerrilla felhívta a felhasználók figyelmét az új, 1.02-es javításra PC-n: „Ezzel a javítással a legidegesítőbb fagyásokat akarjuk eltüntetni a játékból. Tudjuk a visszajelzések alapján, hogy vannak még megoldatlan problémák a játékkal, szóval folytatjuk a nyomozást a hibák és megoldásaik után kutatva.” A stúdió közölte, hogy bizonyos fagyások már eltűntek, például az, amelyik a játék első indításakor, az optimalizációs fázisban történik, vagy a játék közepén. Mindkettő a memória megtelésétől van, s attól, hogy ennek következtében bizonyos textúrák nem töltődnek be, az alkalmazás fagyását okozva ezzel.

 

 

Technikai fejlesztésekről is beszéltek az új patch-el. A játék teljesítménye autosave alatt javult, és a probléma, ami akkor van, amikor a V-Sync nincs rendesen kikapcsolva borderless window módban szintén javításra került. Az a bug, ami különös arcmozgásokat idézett elő bizonyos játékosoknál szintén javítva lett, az FPS-t is belőtték 30-ra, a shaderek betöltésekor használt memóriát csökkentették.

Végül pedig a stúdió jelezte, hogy tudnak a többi hibáról is, melyek a patch feljegyzéseiben szerepelnek. Hogy tovább javítsák a címet, fejlesztettek az analitikai és hibajavító eszközeiken, új hibaazonosítókat bevetve.

A Horizon Zero Dawn elérhető PC-re a Steam-en és az Epic Games Store-on keresztül. Ha még nem próbáltad ezt a nyílt-világú kalandot a Guerrilla Games-től, olvasd el tesztünket az eredeti játékról!

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu