Obi-Wan-sorozat: a vártnál sokkal hamarabb kezdik forgatni!

MOZI HÍREK – Az Obi-Wan-sorozat kapcsán merült fel, hogy annak forgatása sokkal hamarabb kezdődik, mint amire eddig számítani lehetett.

Már jó ideje várják tűkön ülve a Star Wars rajongók, hogy végre az eddigieknél konkrétabb információk derüljenek ki a Disney Plus Obi-Wan Kenobi kalandjait feldolgozó streaming sorozatáról. Eddig a produkcióról azt rebesgették, hogy csak 2021-ben kezdik forgatni, azonban most a Movieweb saját forrására hivatkozva arról ír, hogy ez annál sokkal hamarabb, már szeptemberben, tehát a jelen sorok írásakor is a jövő hónapban megtörténik.

A Movieweb forrása szerint először a külső felvételekkel kezdik, méghozzá valahol Dél-Kaliforniában. Egyébként ezek a helyszínek ismerősek lehetnek a Disney Plus nézők számára, ugyanis a The Mandalorian Tatooine-on játszódó eseményeit is ezeken a helyeken forgatták.

A másik forgatási helyszín, amelyet a Movieweb forrása megemlít, a híres angliai Pinewood Studios, ahol a James Bond filmeket is rendszeresen forgatják. Arról viszont nincs semmilyen információ, hogy a Pinewood-forgatás mikor kezdődik, nyilván ez a pandémia nemzetközi, illetve angliai helyzetétől is függ.

Ahogy fentebb említettem, a rajongók által már nagyon várt sorozat elég sok viszontagságon ment keresztül, még arról is volt szó, hogy az egészet törlik. Szerencsére erről szó sincs, sőt, a szeptemberi forgatási időpont azt jelzi, hogy a Disney Plus-nak nagyon is sürgős és fontos, hogy a produkció minél hamarabb beinduljon. Egyébként a késlekedés oka az is volt, hogy Hossein Amini forgatókönyvíró munkájával állítólag Kathleen Kennedy nem volt elégedett, ezért új írókat kellett felvenni.

Kicsit rosszabb hír, hogy az előzőleg hat epizódosra tervezett sorozatot négyre lecsökkentették, állítólag amiatt, mert a történet túlságosan is hasonlított a The Mandalorianra, legalábbis, a főmotívum tekintetében, amely ugye arról szól, hogy a sorozat során a fejvadász főszereplő állandóan védelmezi Baby Yodát. Itt ez a szál a gyermek Luke és Leia szerepeltetéséhez kötődött volna, de ezeket a részeket a Movieweb szerint kiszedték a sorozatból. Nem kell azért aggódni: a gyermek Luke és Leia ettől független még így is szerepelnek majd, ugyanis a Disney nemrég keresett két gyermekszínészt „ikertestvérek” szerepre, akik nyilván csak a klasszikus Star Wars filmek főszereplői lehetnek.

Az Obi-Wan-sorozat egyébként jól jöhet bevétel tekintetében a főszereplő Ewan McGregornak, a skót filmsztár ugyanis nemrég vált a feleségétől és a bíróság – nagy részben gyerektartás fejében is – vagyonának felét a feleségének ítélte.
Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu