A Sony új részleteket árult el a DualSense haptikus rezgéséről

Az első TV reklámja után a Sony ismét a DualSense-el foglalkozik: tapintás alapú, különleges rezgésének működését részletezte.

 

Beindult a next-gen konzolok marketing gépezete. A Sony kiadta első PS5-ös TV-reklámját, s még melegében írt a DualSense-kontroller képességeiről a hivatalos PlayStation blog oldalán.

A PlayStation 5 kontroller különleges, haptikus rezgésfunkcióval lett ellátva, s az írás többek között azt részletezi néhány fejlesztő bevonásával, hogy a már bejelentett címeknél ez hogyan befolyásolja a játékélményt. Állítólag egészen új érzés lesz egy beragadó pisztoly, vagy tudni majd azt, hogy merről jön a lövés.

A példák között Brian Horton, a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales kreatív direktora azt hozta fel, hogy ha lenyomjuk a négyzetet egy Poison Strike-hoz, Pókember bioelektrikus képessége végigfut a kontroller bal oldalától a jobbig rezgés formájában.

Dinga Bakaba, a Deathloop producere is mesélt az Arkane új játékáról, melynek 2021-re való csúszását nem régen jelentették be. Ő is a tüzelés közbeni különleges rezgésélményről beszélt: „Például már az animáció bejátszása előtt berezeghet a trigger egy beragadó fegyvernél, ami nekem nagyon tetszik. Egy plusz érzés útján kommunikál a játék a játékossal arról, hogy a fegyverrel gondok adódtak.”

A régóta várt Horizon Forbidden West is használja majd az új rezgést a DualSense-ben, ahogy azt Mathijs de Jonge megosztotta a Guerrilla-tól: „A játék új fegyvereket ad a kezünkbe, melyek mindegyikét úgy tervezték, hogy egyedinek hasson, akár robotokkal, akár emberekkel szállunk szembe. Az adaptív triggerekkel minden fegyvert különleges érzetűvé varázsolhatunk, mellyel kielégítő tüzelni.”

A DualSense rezgésétől érezni fogjuk, hogy mennyire súlyos sérüléseket szenvedtünk, s merről talált el minket egy lövés.

A Demon’s Souls remake-jében szintén lesznek újdonságok, melyek a kontrollert használják ki. „Valós módon érezhetővé válik a hatalmas boss-ok ereje, mikor támadásaikat a megfelelő pillanatban kivédjük. Érezd, ahogyan fém a fémmel találkozik, amint támadásaitok összeérnek. Köszönhetően a fizikai érzetnek, melyet a rezgésparancs kelt, pontosan tudni fogod, hogy csapásaid betaláltak-e, hogy jól védekeztél-e, ennek köszönhetően sokkal gyorsabban és pontosabban reagálhatsz majd.” – mondja Gavin Moore a SIE Japan Studios-tól.

Ezt mondták hát a fejlesztők a gépről, s ez mind nagyon jó, de mikor tudjuk már meg, hogy mennyibe fog kerülni a PS5, vagy azt, hogy mikor jön? …

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu