Björk egy boszorkát alakít majd a The Northman című vikinges filmben

MOZI HÍREK – Egy történelmi kalandfilmben szerepel majd Björk, a kilencvenes években hatalmas népszerűségnek örvendő izlandi énekesnő.

Björk az MTV fénykorában, a kilencvenes években vált igazán népszerűvé, egyedi stílusú zenéi, klipjei révén. Ugyanakkor egy ideig a filmvásznon is szerepelt, legismertebb szerepe Lars von Trier 2000-es Táncos a sötétben című filmje volt. Utolsó szerepe 2005-ös Drawing Restraint 9 kísérleti művészfilm, azóta nem játszott sehol. Most, Robert Eggers The Northman című, a 10. században játszódó készülő történelmi kalandfilmjében kapott egy szerepet: egy boszorkányt fog majd alakítani benne. A filmben további sztárok is szerepelnek: Nicole Kidman, Alexander Skarsgard, Willem Dafoe, Anya Taylor-Joy és Ethan Hawke. A film elvileg egy viking történetet dolgoz fel, amelyben Skarsgard egy északi herceget alakít, aki bosszút akar állni, miután az apját megölték. Ezen kívül semmilyen egyéb részlet sem ismert a filmről.

A COVID-19 vírus miatti helyzet okán a The Northman forgatása is leállt pár hónapra, de a forgatás most Írországban ismét beindult. A díszletek egy középkori viking falura emlékeztetnek Izlandon. Björk szempontjából érdekesség, hogy Robert Eggers rendező mellett a forgatókönyv társzerzője Sjón, egy izlandi költő, aki Björkkel még a Sugarcubes nevű együttesében dolgozott együtt. Sjón írta Björk olyan számainak a szövegét, mint a „Jóga”, a „Cosmogony” és az „Oceania”. A film megjelenéséről még nincs semmilyen hír.

Robert Eggers egyébként már rendezett egy másik rendkívül sikeres történelmi horrorfilmet, amely pont egy boszorkányról szólt: The Witch volt a címe és a 17. században játszódott. (A teljes filmet a hír alatt tekinthetitek meg.) Legutóbbi filmje a 2019-es The Lighthouse volt (melyet nálunk sajnos nem forgalmaztak) Willem Dafoe-val és Robert Pattinsonnal a főszerepekben.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu