Menu

Ghost of Tsushima, katanával [VIDEO]

Van, aki nem egy DualShock 4-et használ a Sucker Punch PlayStation 4-exkluzív játékához, hanem valami sokkal komolyabbat.

A játék kifejezetten jó, és nem véletlenül lett az Egyesült Államokban a júliusi legkelendőbb játék – de azért a kreatívabb elmék itt is ki tudták élni magukat. Super Louis 64 egy remek példa erre: egy katana kontrollerrel játssza a Ghost of Tsushimát. Ez találó, mert egy kardtípust használni ehhez a játékhoz kifejezetten találó megoldásnak nevezhető.

A katana kontrollert eredetileg máshoz találták ki. A PlayStation 2-n az Onimusha 3-at ugyanis ezzel az egyedi megoldással is kezelni lehetett. A gamepad része viszont nagyon hasonló felépítésű, mint egy DualShock 2-n. Két analóg kar? Van. Gombok? Azok is, mégpedig a kardfogó elején és hátulján egyaránt. Először is Super Louis 64 úgy hangolta be az irányítást, hogy a katana meglendítése egy könnyű támadásnak feleljen meg a Ghost of Tsushimában. Ha ez eddig egyszerűnek hangzott, most jön a bonyolult rész…

Egy erősebb támadáshoz viszont nem volt elég egy kardlendítés, ugyanis a kard nyelén egy gombot is lenyomva kell tartani ahhoz. Még a támadások elhárítását is sikerült működésre bírni, amihez a nyél hátán egy ravaszt lenyomva kell tartani, és eközben egy felfele történő kardlendítés is szükséges. A probléma viszont a latenciában volt – azért az input lag egy külső nézetes akciójátékban is ártani tud, mert fél másodperc késés nagyon sokat számít egy támadási lehetőség és egy védekezés között. A párbajok viszont megfelelően működnek, és itt a mozdulathoz az kell, hogy a harc előtt el kell tenni a katanát, lenyomva kell tartani az erősebb támadáshoz szükséges gombot, majd a megfelelő pillanatban elő kell rántani a fegyverünket – ez is fejtörést okozott.

A lenti videóban működésben is láthatjuk a katana kontrollert a Ghost of Tsushimában – az eredmény elképesztő…

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu