A PlayStation új, biometrikus technológiája a kontrollereihez?

A Sony februárban állt elő a PlayStation szabadalommal, amely egy vagy több szenzorral kiegészítve a kontrollert felismerné azt, aki éppen játszik.

 

Habár nem tudjuk még mikor jön a PlayStation 5, s az áráról sincsenek biztos infóink, az az egy már hivatalosan megerősített tény, hogy még idén, 2020-ban érkezik a gép. Amíg a Sony-ra várunk, hogy leleplezzen még több infót a géppel kapcsolatban, itt van nekünk ez a bizonyos szabadalom, melyet a japán cég regisztrált kontrollereihez Amerikában.

Ez az új eszköz lehetővé tenné, hogy a kontroller automatikusan felismerje a játékost. Úgy tűnik, hogy ehhez egy vagy több szenzor is beépítésre kerül a kontrollerbe. Azt még nem tudni, hogy ez az új technológia beépült-e már a DualSense-be, vagy esetleg külső eszköz formájában érkezik majd a PlayStation 5-höz, mindenesetre érdekes.

Azon túl, hogy ez akár a játékokban is használható lenne, remek védelmet biztosítana online vásárlásokhoz.

A rendszer, amely a leírás szerint „új módszert biztosít annak felismerésére, hogy ki fogta meg éppen a kontrollert”, valószínűleg hasonlítani fog ahhoz, amit a mobil eszközök már évek óta használnak. A biometrikus rendszerek tehát nem olyan újkeletűek, a játékok világában való alkalmazásuk viszont az.

Azon túl, hogy a rendszer bevethető lenne játékokban, vagy használható a PlayStation-be való beléptetésünkhöz, ami biztos, hogy jól használható lenne biztonságunk fokozására a digitális vásárlásaink során. A szabadalmat idén februárban védették le, s most hozták nyilvánosságra. Nem ez az egyetlen új szabadalma a japán vállalatnak: legutóbb egy több kijelzős rendszert jegyeztettek be.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu