Cyberpunk 2077: ingyenes DLC-k, beállítható feliratok

A The Witcher 3 után a Cyberpunk 2077 is kap majd néhány ingyenes DLC-t.

Amikor 2015 tavaszán megjelent a The Witcher 3: Wild Hunt, a CD Projekt RED a megjelenéstől számított három hónapon át nem kevesebb mint tizenhat ingyenes DLC pakkot adott Geralt kalandjainak befejező felvonásához. A lengyel stúdió egy rajongói kérdésre egy pozitív válasszal reagált a Twitteren. A GIF-en Kool-Aid Man, egy hazánkban nem ismerős ital kabalafigurája töri be a falat azzal a felkiáltással, hogy oooooh igeeeen (a reklámokban ezt gyakran megejti). Persze ez nem azonos a kiegészítőkkel – a The Witcher 3 is kapott két fizetős bővítést, és nem kizárt, hogy a Night City-ben játszódó, belső nézetes akció-RPG is (amiben lehet bár lőfegyvereket használni, a stúdió szerint ez nem teszi a játékukat FPS-sé…) hasonló megoldással él.

Korábban Marcin Iwiński, a CD Projekt társalapítója azt mondta a The Witcher 3 megjelenésekor, hogy bízik abban, hogy az ehhez hasonló kezdeményezések az iparban is elfogadottá és gyakorivá válnak. Ez persze nem nagyon jött össze, ugyanis azóta még inkább a mikrotranzakcióké lett a főszerep.

A lengyel stúdió – szintén a Twitteren – hozzátette, hogy a CD Projekt RED következő játékában a feliratozás színét, illetve méretét is lehetőségünk lesz módosítani. Mostanában a The Last of Us Part II állított fel új mércét a könnyű hozzáférhetőséget kínáló opciókkal, hogy a színvakok, a gyengénlátók és nagyothallók is átélhessék a Naughty Dog 2013-ban megkezdett történetének folytatását.

A Cyberpunk 2077 november 19-én érkezik többszöri halasztás után PlayStation 4-re, Xbox One-ra, illetve PC-re. Az Xbox Series X-nek és a PlayStation 5-nek szánt next-gen frissítés valószínűleg idén nem fog megvalósulni, de a két következő generációs konzol kapásból támogatni fogja majd a játékot. A kiegészítők, illetve a multiplayeres rész is később jön a legutóbbi halasztás miatt, így utóbbira érdemes 2022-ig várnunk, mert a késés előtt sem voltak optimisták a lengyelek.

Forrás: PCGamer, VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu