Call of Duty: Black Ops Cold War: szivárgás, kínai cenzúra [VIDEO]

Nincs év Call of Duty és annak szivárgása nélkül.

A CodTracker egy halom részletet publikált az idei Activision Blizzard játékáról. Például a hivatalos jellemzésből megtudtuk, hogy a Call of Duty: Black Ops Cold War az eredeti Black Ops közvetlen folytatása lesz. Az 1980-as évek elején fog játszódni, a hidegháború kellős közepén. A sztori során több történelmi karakterrel és kemény igazsággal fogunk összefutni, és a helyszínekből is lesz változatosság – a jellemzés Kelet-Berlint, Vietnámot (ami addigra már egyült a nyugati támogatású déli állammal), Törökországot, illetve a KGB főhadiszállását említi.

Egy rejtélyes figurát, név szerint Perseust (egy, a nyugati hírügynökségekbe beférkőző szovjet kémet) kell követnünk, mert neki az a célja, hogy a nemzetközi erőegyensúlyt és a történelmet megváltoztathassa. Mellettünk Woods, Mason, Hudson, illetve új karakterek fognak fegyvert ragadni. Aztán a jellemzés még megemlíti, hogy a multiplayer és a Zombies is következő generációs lesz.

A Call of Duty: Black Ops Cold Warból is természetesen több kiadás lesz. Az Ultimate Edition (illetve a Cross-Gen Bundle) fog csak ingyenes next-gen frissítést kínálni a konzolokon, és mellette a Land, Sea and Air pakkot kapjuk (3 karakterskin, 3 járműskin, 3 fegyver alaprajza), nem beszélve a Battle Pass bundle-ről (első évad battle passa + 20 tiert lehet átugrani), illetve a Confrontation Weapons fegyvercsomagról. Az előrendelők korai hozzáférést kapnak a nyílt bétához, illetve a Call of Duty: Modern Warfare-ben, továbbá a Call of Duty: Warzone-ban azonnal használhatják Frank Woodsot és a mellé járó gépkarabély alaprajzot, és a két játékban 10 tiert lehet átugrani így.

A Kotaku arról ír a South China Morning Postot, illetve Hong Kong első számú ellenzéki lapját, az Apple Daily-t idézve, hogy az Activision Blizzard lecserélte az eredeti teaser trailert, ugyanis az első verzióban egy másodpercnyi jelenetet lehetett látni az 1989-es Tiananmen téri vérengzésről, amit a Kínai Kommunista Párt követett el (és ezt ők azóta is tagadják). Ezért szépen csináltak egy egy perccel rövidebb verziót (és 1:05-nél látható a kérdéses jelenet, ahogy a páncélozott járműven állnak a tüntetők). Nem baj, mi beágyazzuk az eredetit (a vágott pedig a második videó). És ennek ellenére az a játék szlogenje, hogy Know Your History, azaz Ismerd a történelmed? Patetikus. Miért történt ez? Óh, egy bizonyos állampárti kapcsolatokkal rendelkező cég. név szerint a Tencent, 5%-os részesedéssel bír az Activision Blizzardban (is, mert a Ubisoftban is ott vannak…).

A szivárgás szerint a Call of Duty: Black Ops Cold War november 13-án érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re (itt ismét Battle.net-exkluzívként, valószínűleg újfent kötelező internetkapcsolattal – a portot ezúttal is a Beenox hozza majd össze), míg a PlayStation 5 és az Xbox Series X nyitócímként számíthat a játékra. Multiplayer bemutató szeptember 9-én.

Forrás: WCCFTech, GI, DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu