Messi távozhat a Barca csapatától, ami megborítja a játékborítókat is

Messi valószínűleg otthagyja a Barcát, amitől teljesen összekuszálódtak a dolgok a PES borítóinak frontján is…

 

…Messi lenne a PES 2021 egyik borítósztárja, távozása a Barcától azonban könnyen azt jelentheti, hogy el kell tűnnie a képről is.

Pár napja lelepleződött az eFootball PES 2021 borítója, ami főleg attól volt különleges, hogy két legendás klasszissal jelentkezett, történetesen Cristiano Ronaldoval és Messivel, akiket a világ valaha volt legjobb játékosainak tartanak sokan. Ez az első alkalom, hogy a sok éve rivalizáló két játékos együtt szerepel egy videójáték borítóján, hiszen a legjobb címéért folytatott harc során hol a FIFA, hol a PES arcai voltak, teljesen külön utakon járva.

Most azonban minden megváltozott. Mint azt valószínűleg már jól tudod, hacsak nem egy másik bolygón töltötted az elmúlt pár napot, a futball világát alapjaiban rengette meg a hír, hogy Messi üzent csapatának, az FC Barcelonának, hogy a távozást fontolgatja. Habár nem tudni, hogy melyik csapathoz akar igazolni ezek után, de az gyanús, hogy a Barcánál nem maradhat.

Ez most Bartomeu után újabb probléma a Konami számára. A PES 2021, amely idén egy mezei frissítés formájában érkezik, szeptember 15.-étől lesz elérhető digitális és lemezes formában is. A borítón Messi lett volna látható Barcelona színekben. Viszont ha elmegy onnan, akkor a kép sem lesz már aktuális. Valószínűleg Leo Messi eltávolításra kerül a képről, hiszen a japán stúdiót szerződés köti az FC Barcelonával, s a logikus lépés az lenne, ha a katalán csapat továbbra is szerepelnie akarna – mindezek ellenére.

 

 

Egy biztos, ez az egész most nem teszi túl vidámmá a japán stúdiót, hiszen valószínáleg már megkezdték a borítók kinyomtatását. Mindent meg kell változtatniuk, ha Messi dönt a jövőjéről – kivéve persze, ha a Barcánál marad, ami igen valószínűtlen, miután olyan játékosok mint Puyol már sok sikert kívántak neki, s nyíltan támogatták döntését.

A sportjátékok borítóinak átka a múltban már sújtotta a PES-sorozatot, a FIFA-t, az NBA 2K-t és a Madden-t is.

Nem ez az első alkalom, hogy ilyesmi megtörténik a sportjátékok történetében. Ez ugyanígy lezajlott már egyszer a PES-szériával a PES 2018-al kapcsolatban, amikor is Neymar okozott fejfájást a játék készítőinek. A brazil akkor Blaugrana-színekben szerepelt, de bejelentette távozását a PSG-hez. A Konaminak akkor meg kellett változtatnia a borítókat – habár nem siették el. Ugyanez történt a FIFA 19-el és Cristiano Ronaldo-val, aki még Real Madrid pólót viselt a borítón, azonban a csapat 13. Bajnokok Ligája győzelme után úgy döntött, hogy a Juventushoz igazol. Akkor az EA cserélt borítót…

Persze ez a borítósdi nem csak a focit érinti, hasonlóan járt már az NBA 2K-sorozat is, hasonlóan, csak ott a dolog kissé durvábbra sikerült: 5 alkalommal kellett megpiszkálni a borítót az NBA 2K14 óta, mivel a játékosok az első kép elkészítése és a játék polcokra kerülése közben csapatot váltottak. LeBron James kétszer is így tett, akárcsak Kevin Durant vagy Kyrie Irving. A Madden-sorozat ennél is sötétebb múlttal bír: több évad is eltelt úgy, hogy a szezon borítósztár játékosai közül páran súlyosan lesérültek.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu