Új nevet kap a Facebook belsős AR/VR stúdiója; egységesül a brand

Aki azt hitte, hogy a jövőben kötelezővé váló Facebook-fiók csak véletlen volt… tévedett.

Néhány napja lehetett arról hallani, hogy 2023-ban már nem lesz semmi ereje az Oculus-fiókoknak. A Facebook VR/AR-készülékeinek (virtuális és kiterjesztett valóságot takar a két rövidítés, egy fedőnév alatt XR-ként, kibővített valóságként is hívhatjuk) három éve múlva semmi funkcionalitása nem lesz Facebook-fiók nélkül, írja a The Verge. Lassan, de biztosan mindenkire rákényszerítik az Oculusosok esetében a Zuckerberg-regisztrációt.

Egy blogposztban pedig a Facebook hivatalosan is bejelentette, hogy a belsős AR/VR stúdiója Oculus helyett Facebook Reality Labs lett. Néhány másik kisebb változás is történt, mégpedig azzal a céllal, hogy a korábban Palmer Luckey (Oculus-alapító) által a köztudatba hozott név lassan eltűnjön, és a Facebook vegye át a helyét. (Érdekesség? Luckey azt ígérte a staféta átadásakor, hogy ez a kötelező Facebook-fiókosdi sosem fog bekövetkezni.)

Az indoklás? „A Facebook kiterjedt munkásságának körülölelése, ahogy ők a következő számítással foglalkozó platformot építik, hogy az embereknek segítsenek abban, hogy közelebb legyenek egymáshoz még akkor is, ha valójában nagy távolság van közöttük.” Ezt hívják PR szövegnek… A Facebook aztán kihangsúlyozta, hogy a Facebook Reality Labs brand kiterjesztése nem csak a belsős, kutató részleget érinti, hanem a teljes Oculust, és ez szerintük egy fontos eleme annak, hogy a cég VR/AR fejlesztési lehetőségei terjeszkedésbe kezdjenek. Még megemlítették, hogy az Oculus Connect-et, az évenként megrendezett eseményt is (ahol pont erről szoktak tájékoztatást adni) átnevezik. Az új név? Facebook Connect. Az online esemény szeptember 16-án lesz, és itt a cég Facebook Reality Labs-os elképzeléséről is szó fog esni.

A Facebook tehát lassan ki fogja radírozni az Oculus nevet, és most még be lehet Facebook-fiók nélkül is jelentkezni pl. az Oculus Questünkbe vagy az Oculus Rift S-ünkbe, de az óra ketyeg. Emellé pedig még jön a kötelezően a torkunkon lenyomott új Facebook arculat is, amit szeptember elején a PC-sekre is rákényszerítenek.

Forrás: Gamesindustry

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu