Assassin’s Creed Valhalla: megelevenedett mítoszok [VIDEO]

Lények és harcosok a folklórból: a Ubisoft új Assassin’s Creed Valhalla videója felfedi a játékban megbúvó, életre kelt mondákat.

 

Nyílt titok, hogy az Assassin’s Creed Valhalla sok gamer számára lesz első játék a PS5-ön és az Xbox Series X-en, hiszen a sorozat következő darabjának megjelenése novemberben nagyjából egybe fog esni az új konzolok eljövetelével – ha minden igaz. Az új játékban Eivor-t, a viking harcost vagy harcosnőt alakítjuk majd – szabadon választhatunk, sőt váltogathatunk is a neme között. Most a Ubisoft felfedett még valamit arról, amit már eddig is hallottunk.

A második Future Games Show is megrendezésre került a GamesRadar szervezésében, a francia fejlesztő pedig új játékmenet-videót mutatott, mégpedig a játékban fellelhető mitológiai lényekről. A videóban egy mitikus fekete kutyával akasztja össze a bajszát – vagy akármilyét – Eivor. A kutyára csak mint „Black Shuck” hivatkoznak. A játék narratív direktora Darby McDevitt elmagyarázta, hogy a  „Shuck” ősrégi szó, eredeti jelentése „ördög” volt.

 

 

A Fekete Ördög valóban mitológiai lény, az angol folklór részét képezi. A kutya mellett a videóban látható még más mitológiai teremtmény és legendás alak is, ilyen karakterek lesznek Lyrian lányai (egyfajta tisztelgésként a Ubisoft-tól Shakespeare előtt) akiknek különleges képességeik is lesznek, s itt lesz még hat különleges harcos is, akik a legendás viking, Ragnar Lothbrok követői. Urukat megölték, így most nincs célja az életüknek.

McDevitt tisztázta a videóban, hogy ezek a kalandok csak kiegészítésül szolgálnak és nem képezik részét a fősztorinak, felfedezésükhöz a játék világát is fel kell derítenünk. A fejlesztő szerint a Ubisoft megpróbálja ezzel jutalmazni azokat, akik hajlandóak az opcionális tartalmakat is felkutatni, eltérve ppicit a történettől. Az is lehet, hogy ennél is több mitologikus dolog lesz a játékban, csak még nem mutatták be őket.

Az Assassin’s Creed Valhalla története vikingként sodor majd minket el Norvégiából egészen Angliáig, ahol is a dicsőséget és vagyont keressük majd. A játék az Assassin’s Creed: Odyssey nyomdokaiban jár majd, akció-kalandjáték lesz RPG-elemekkel. A sorozat új játéka november 17.-én érkezik PC, PS4-re, PS5-re, Xbox Series X-re, Xbox One-ra és Google Stadia-ra.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu