The Lord of the Rings: Gollum: cross-gen lesz a Daedalic játéka [VIDEO]

Nem csak a PlayStation 5, Xbox Series X (Xbox Series S?), PC hármas kapja meg a drágaszágom kalandjait.

A Daedalic Entertainment a Future Games Show: Gamescom 2020 Edition során bejelentette, hogy a Gyűrűk urának ikonikus karakterére összpontosító játéka nem csak a next-gen konzolpárosra, hanem a jelenleg is elérhető trióra is meg fog jelenni, így a PlayStation 4, az Xbox One, és még a Nintendo Switch is megkapja majd a The Lord of the Rings: Gollum-ot, ami vagy azt jelenti, hogy a német fejlesztők nem használják ki teljesen az új vasat (mert hallottuk már, hogy a régi hardver figyelembe vétele miatt az új vas képességei a parlagon maradnak), vagy alapból így tervezték, és ezzel akartak meglepni minket.

Martin Wilkes, a játék vezető tervezője az IGN-nek azt nyilatkozta, hogy a lopakodást a függőleges parkourrel kombinálják, ami szerinte hasonló lesz a Prince of Persiához. Többnyire nem a harcon lesz a hangsúly (ugyanis Gollum, magyarul Gollam nem éppen ebben jártas…), de csendben azért el tud tenni pár karaktert láb alól, ha erre van szükség… de ez nagy kockázatokkal jár, és ebből fakadóan nem lesz könnyű. Wilkes még hozzátette, hogy Gollam erőssége a ravaszága, nem pedig a fizikai ereje, és ezzel nem is nagyon lehet vitatkozni.

Tilman Schanen, a vezető narratívatervező szerint Gollam elterelheti az ellenfelek figyelmét az eldobható tárgyakkal, és „különleges szövetségeseinek” képességeit, továbbá a környezetet is bevetheti. Ezek a szövetségesek „többnyire” ismerős karakterek lesznek, és a sztoriban kisebb, ám „más esetekben jelentős” szereppel fognak rendelkezni. A döntéshozatalban pedig a Szméagol és a Gollam személyiség is szerepet játszik – Schanen szerint a döntések a játék érzését is módosítják, és Gollam domináns személyisége az animációkat, a hangzásvilágot, a játékmenet szituációit, és a párbeszédeket is befolyásolhatják majd.

A The Lord of the Rings: Gollum valamikor 2021 végén fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Series X-re (Xbox Series S-re?), PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra, illetve Nintendo Switch-re. Az első videó a teaser, míg a második a Future Games Show előadásából származik.

Forrás: Gematsu, Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu