Tom Clancy’s Elite Squad: valós politikai utalások?

A Ubisoft játékában, a Tom Clancy’s Elite Squad-ban ismerős felemelt öklöt láthatunk, mint civilekből lett terroristák jelképét…

 

Múlt csütörtökön, augusztus 27.-én új Ubisoft mobiljáték jött ki Tom Clancy’s Elite Squad címmel. Ez egy ingyenesen játszható RPG shooter, ahol is a játékosok valós időben vezetnek egymás ellen alakulatokat 5 v 5-ben. A franciák új játéka azonban nem minden botrány nélkül startolt el, ehhez pedig nem a játszhatóságnak vagy teljesítménynek van köze, hanem valami egészen másnak, ami sok játékost felidegesített.

A Tom Clancy’s Elite Squad intrója ugyanis elmeséli nekünk a játék háttértörténetét, ahogyan az általában lenni szokott. A gond maga a történet, ami szerint egy egyenlőtlenséget megelégelő civilekből álló társaság válik terrorszervezetté Umbra néven, feldúlva a városokat, feltörve a közösségi hálón fentlévő politikusok fiókjait, s hasonló más bűnöket követ el.

A gond az, hogy eme terrorista csoport logója egy felement ököl, ami kísértetiesen hasonlít a BLM, azaz a Black Lives Matter feketék jogaiért kiálló mozgalom felemelt öklére. Értelemszerűen, a hasonlóság hatalmas botrányt szült, a játékosok pedig panaszáradattal árasztották el a Ubisoft-ot, akik most nyilatkozatban reagáltak.

 

 

Az Assassin’s Creed készítői végül egyetértettek a játékosokkal, játékuk intrójának képeit „érzéketlennek és kártékonynak” ítélték meg. A Ubisoft megköszönte a közössségnek hogy rávilágítottak erre a hibára, s bocsánatot kért miatta. A francia vállalat megerősítette, hogy a felemelt öklöt ábrázoló logók a szeptember 1.-ére tervezett updattel eltűnnek a játékból. A frissítés Androidra érkezik, s majd iOS-re is, „amilyen gyorsan csak lehet.”

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu