Mission: Impossible 7.: Tom Cruise a 700 ezer dollárért bérel egy cirkálót a forgatás alatt

MOZI HÍREK – A Mission: Impossible-sorozat történetének egyik legambiciózusabb „mutatványa” nem kaszkadőrakció, hanem egy cirkáló kibérlése.

A stáb biztonsága mindenekfelett – ez vezérli Tom Cruise-t és csapatát és emiatt bérelt ki előbbi egy norvég Hurtigruten-cirkálót (ez egyébként a modell és nem a hajó neve), hogy vírus második hulláma alatt is zavartalan folyjék a forgatás. Mivel a film forgatása már többször is késéseket szenvedett el, maga Tom Cruise döntött úgy, hogy ezzel a húzással akadályozza meg a további időhúzásokat. A forgatás körüli balszerencsés események egyébként csak részben a vírus miatt történtek: emlékezzünk vissza, amikor a stáb egy hidat akar felrobbantani, azonban az végül is a helyiek zúgolódása miatt is meghiúsult. Emellett egy másik elég komoly esemény: egy motorbaleset miatt is le kellett állnia korábban a forgatásnak.

A Hurtigruten modell egyébként a Daily Mail írása szerint a csúcsmodern cirkálók közé tartozik és pontosan nem tudni, hogy az Északi-sarkon gyakran megfordulók közül (MS Kong Harald, az MS Vesterålen, vagy az MS Roald Amundsen) melyik lehet az. A cikkben látható képen ez utóbbi látható. Egy ilyen cirkáló akár 500 utas befogadására is képes, és igencsak megállja a helyét akár zord időjárási körülmények között és háborgó tengeren is. Ugyanakkor a bérlése nem két fillér: az online magazin 500.000 fontról ír, amely átszámítva közel 200 millió forint. A Daily Mail jelentése szerint egyébként kicsit az is árnyalja a képet, hogy ezeken a hajókon is voltak koronavírus-fertőzöttek az elmúlt hónapokban.

Tom Cruise és csapata egyébként állítólag a norvég kormánytól külön engedélyt kapott, hogy előzetes karantén nélkül forgathassanak, azonban előzetesen is át kellett mindenek esnie két koronavírus-teszten is, továbbá naponta ellenőrzik a stáb egészségi állapotát. A szóban forgó cirkálót azért használják, hogy a stáb tagjainak ne kelljen a helyiek közül senkivel sem érintkezniük.

Mindenesetre a Mission: Impossible 7. a tervek szerint 2021. november 19-én kerül a mozikba, a folytatása: a Mission: Impossible 8. pedig a tervek szerint 2 év múlva, 2022. november 4-én.

Forrás: Daily Mail

 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu