Ratchet & Clank Rift Apart: a másodperc törtrésze alatt tölt

„A Ratchet & Clank Rift Apart PS5-exkluzív játékban olyan gyorsan tudunk megoldani dolgokat, mint korábban soha!” – állítja az Insomniac.

 

Az egyik legnagyobb PlayStation 5 nyitócím kétségtelenül a Ratchet and Clank: Rift Apart lesz. Az Insomniac Games kalandját már kifejezetten az új generációs PlayStation tudásához igazították, a játék pedig megpróbálja kihasználni majd az gyors memória-architektúrát, hogy komplett világokat töltsön be szinte azonnal, anélkül, hogy kivenné a játékost a játékmenetből. Hogy pontosan milyen gyorsan is tölti be a pályákat a játék? Nos, a fejlesztők elmondása szerint kevesebb mint egy másodperc alatt.

A The Washington Post-nak adott interjújában a rendező Mike Daly több témáról is beszélt az érkező új Ratchet and Clank játék kapcsán. Persze az egyik felmerülő téma a játék nagy újdonsága, a dimenziókapuk voltak, melyekkel hőseink egész új világokat fedezhetnek fel egy szemvillanás alatt. „Az egyik legnagyszerűbb dolog ebben az, hogy ez valós idejű játékmenet, ami során akár irányíthatjuk is karakterünket.”

„A világok, melyeken átutazol teljes értékű, teljesen kidolgozott világok, melyekben akár megállhatnánk és játszhatnánk is, más körülmények között.” – mondja a játék rendezője. A játék kreatív direktora, Marcus Smith hozzátette, hogy a Ratchet and Clank: Rift Apart „kevesebb mint egy másodperc alatt” tölt be világokat, ami szerinte „paradigma váltás” lesz a videójátékdizájnban.

„Valami ezzel megváltozik. Itt nem csak a töltőképernyők eltűnéséről van szó, hiszen az természetes velejárója, de ez [az SSD] lehetővé teszi hogy olyan gyorsan tudjunk megoldani dolgokat, amilyen gyorsan korábban nem voltunk képesek.” – mondja a kreatív direktor. A Ratchet and Clank: Rift Apart alaposabban is bemutatkozott a Gamescom 2020 során, ahol azt is megerősítették, hogy a játék valahogy a PS5 megjelenése környékén jelenik majd meg. Az Insomniac szerint az új generációs kaland megoldhatatlan lett volna az új hardver nélkül.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu