A fejlesztők szerint a PS5 SSD-je többet tud majd a gyors töltésnél

Az SSD még mindig az a komponense a PS5-architektúrának, amelyről a legtöbbet beszélnek: fontos változás következik.

 

Elég könnyen leszűrhető az eddigiek alapján, hogy mely három elemre összpontosít a PS5 marketinggépezete: a DualSense haptikus visszacsatolására, a 3D Audio előnyeire, s végül talán a legfontosabb újdonságra: az SSD nyújtotta extra erőre. Pont ez utóbbiról meséltek a PlayStation blog felületén különböző fejlesztők, arról áradozva, hogy ez milyen elképesztő újdonság lesz majd a Sony új-generációs konzoljában.

Néhány az első PS5-ös launch-címek fejlesztői közül kiemelte, hogy mennyivel többet tudnak megvalósítani munkájuk során az SSD-nek hála, ami messzebbre vezet a gyorsaságnál, a szinte azonnal bekövetkező töltéseknél. Például Brian Horton, a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales kreatív direktora világít rá, hogy „ez a sebesség lehetővé teszi sokkal több kidolgozott elem megjelenítését sokkal rövidebb idő alatt.

 

 

Az SSD persze több lesz a gyors betöltésnél, új eszközöket is ad majd a fejlesztők kezébe.

Gavin Moore, a SIE Japan Studio kreatív igazgatója, a csapaté, amely most a Demon’s Souls-on dolgozik elmondta, hogy máris megváltoztatták a gondolkodásmódjukat fejlesztés közben, hála az SSD-nek, s már „nem is tárhelyként tekintenek rá, de plusz memóriaként is, s ezt a plusz löketet használják, hogy az SSD-vel adatokat töltsenek be szempillantás alatt.” Hasonló a véleménye Neil Hill-nek is, a Far Cry 6 vezető programozójának, aki szerint az SSD megváltoztatja majd a játékszabályokat, s lehetővé tesz „nagyszerű innovációkat a nyílt világú játékok betöltésében és kidolgozásában.”

A Sony nem olyan régen bemutatott egy TV-reklámspotot, ahol is pont a három dicsért elemét emelik ki az élménynek: a rezgést a kontrollerben, a 3D Audio-t, illetve az SSD képességeit. Ezek az elemek állítólag mind változást hoznak majd. Ahhoz, hogy ezt alá tudjuk támasztani, nekünk is magunk előtt kell majd látnunk a konzolt működés közben: ez persze még odébb van, de egy hivatalos árral s megjelenési dátummal már beljebb lennénk.

Forrás: 3DJuegos

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Praesagus is a Role-Playing enthusiast and a huge fan of most story-driven games. He's also a diehard fan of everything related to Star Wars, Star Trek, or Fallout and likes to divide his free time between his beloved girlfriend and the retro games he loves so much.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu